• Veronica Kristiansen viste seg fram på en god måte mot Hviterussland.

Kristiansen skåret fire da Norge vant

30.03.14 // Veronica Kristiansen satte inn fire mål og spilte nesten hele kampen da Norge vant 32-24 borte mot Hviterussland i EM-kvalifiseringen søndag.

Skrevet av NTH

Etter en litt nølende start av Norge, smalt det fra Veronica Kristiansen etter drøyt ti minutter, da hun satte inn 5-5 mot Hviterussland. Hun skåret også de to første etter pause, og ett til litt senere i andre omgang.

– Alt i alt er jeg OK fornøyd med kampen. Jeg synes jeg var litt passiv i angrep noen ganger, men fire mål er vel godkjent. Jeg reiser hjem med en god følelse, først og fremst fordi vi er klare for EM og har vunnet gruppa, sier Kristiansen til glassverketelite.no.

Før dagens oppgjør hadde 23-åringen stått over to EM-kvalifiseringskamper på rad. Mot Romania i oktober meldte hun forfall på grunn av sykdom, og mot Hviterussland på onsdag satt hun på benken hele kampen. I dag ble det hele 52 minutter på banen, fra start.

– Det var gøy å få såpass god matching i så lang tid ute på banen. Det er alltid kjekt å få tillit og få spille mye. Jeg fikk ikke vite noe om det før spillermøtet før kampen. Da tenkte jeg bare at jeg måtte gå utpå der, senke skuldrene og gjøre det jeg er god på. Jeg har litt blandede følelser for min egen innsats, men jeg er sånn passe fornøyd, sier hun.

Norge har gått ubeseiret gjennom EM-kvalifiseringen etter fire strake seirer mot Romania og Hviterussland.

– Hviterussland var et veldig spesielt lag å spille mot. I begge kampene synes jeg at vi hadde kontroll hele veien, selv om vi aldri fikk kjørt helt fra dem. Men vi hadde en fin sluttspurt i dag, sier Kristiansen.

Med fire mål mot Hviterussland er Glassverket-toppskåreren oppe 52 mål for det norske landslaget, i løpet av 25 kamper.

Av Peter Tubaas