• Glassverket har all mulig grunn til å være fornøyd med sesongen, men noen kamper ergrer spillerne fortsatt.

– Godkjent, men kan bli bedre

29.03.14 // Omtrent slik oppsummerer tre av Glassverkets spillere årets sjetteplass i serien, seks poeng foran fjoråret.

Skrevet av NTH

Før vi går inn i sluttspillet har vi snakket med tre sentrale spillere som sitter igjen med mest gode følelser, men også ting de irriterer seg over i sesongen vi har bak oss.

– Vi har tatt flere poeng enn i fjor og er godt fornøyd med det. At vi slår Byåsen og Tertnes er blant de beste minnene fra sesongen. Det å slå de lagene som fikk sølv og bronse på hjemmebane, og i tillegg være ganske gode mot dem på bortebane, må vi være fornøyde med, sier lagkaptein Monica Iversen.

I motsetning til i fjor har Iversen spilt samtlige kamper for Glassverket i år og skåret 52 ganger fra sin strekposisjon.

– Men vi har hatt litt motbakke på slutten, og det plager meg litt. Spesielt irriterende var kampen hjemme mot Vipers, hvor vi hadde to poeng i lomma. Og kampen mot Flint naturligvis, selv om den ikke hadde noe å si for plasseringen. Vi skulle gjerne ha vunnet den også, sier hun.

Kristin Nørstebø kom til Glassverket før denne sesongen og støtter Monica Iversen i analysen.

– Vi har hatt mange gode kamper som viser at vi er et bra lag, men samtidig har vi hatt enkelte kamper som vi ikke bør ha om vi skal hevde oss helt der oppe. Mye er bra og en del ergrer meg fortsatt. Vi lå bra an lenge, så mistet vi litt fokus og kom inn i en dårlig periode uten å greie å snu det, oppsummerer Nørstebø.

– Totalt sett er jeg sånn halvfornøyd med plasseringen. Men det å ta poeng mot alle lag bortsett fra Larvik er jo ganske bra. Flere av de lagene vi har over oss har vi dessuten på innbyrdes, som Storhamar og Byåsen. Det må være godkjent, smiler bærumsjenta, som også spilte alle kampene i serien og endte på 83 mål.

Renate Saastad Sømme har også fått spilletid i alle kampene, og endte på 62 mål. Hun kom hjem til Drammen foran denne sesongen og tror Glassverket har lagt et godt grunnlag i vinter for å ta nye steg neste sesong.

– Vi må bli flinkere til å holde konsentrasjonen oppe gjennom en hel kamp. Selv om vi leder mye må vi klare å være skjerpet, så ikke vi opplever det som skjedde mot Flint igjen. Jeg tror vi vil fortsette å utvikle oss som lag, etter hvert som vi blir mer og mer samspilt. I fjor var det mye nytt, men nå har vi fått et år sammen, sier Saastad Sømme.

Også hun har litt blandede følelser for sesongen, men er langt mer fornøyd enn misfornøyd.

– Det har jo svingt litt. Alt i alt så har vi gjort en brukbar sesong, med flere poeng enn i fjor, så det er en bedring. Men vi burde slått flere av de lagene vi spiller jevnt med. Lag som Vipers, Flint og Nordstrand bør vi kunne vinne mot.

Også hun mener at Vipers og Flint henholdsvis hjemme og borte var de største nedturene i år. Mot Nordstrand hjemme reddet hun selv det ene poenget med skåring i siste sekund.

– I bortekampen er vi ikke på i det hele tatt, men i hjemmekampen hadde jeg håpet vi skulle vinne. Ett poeng er ok, men det hadde vært bedre med to. Nordstrand er et lag vi bør være på høyde med. Men det betyr bare at jeg har veldig lyst å slå dem, og vi har tenkt til å gjøre det allerede i sluttspillet, smiler Renate Saastad Sømme.

Neste kamp ut for Glassverket er nettopp hjemmekampen mot Nordstrand 9. april kl 19.

Av Peter Tubaas