• En sporty Nina Heglund tvitret dette bildet «eksklusivt» til artikkelen om Twitter!

Får friermeldinger på Twitter

28.03.14 // For noen dager siden passerte OL-deltaker Nina Heglund 1000 følgere på Twitter, noe som er soleklart mest blant Glassverket-spillerne.

Skrevet av NTH

I skrivende stund har @NinaHeglund 1007 følgere på Twitter. Det er et stykke opp til Camilla Herrems 27.400, men likevel langt flere enn de aller fleste av oss.

– Det er kjempegøy å ha så mange. Jo flere, desto bedre. Men det er også litt skummelt. Jeg tenker jo ikke alltid over det jeg legger ut. Jeg legger ikke ut noe på kanten, men jeg har jo null flauhet, ler Nina Heglund.

– Flertallet av følgerne kom da jeg deltok i OL. Det ble gjort en del reklame for deltakerne som var på Twitter, som var mye større i England enn i Norge på den tiden, sier Heglund til glassverketelite.no.

Hvis du har sett nøye etter, så har bakspilleren et blått ikon ved siden av navnet sitt. Det betyr at kontoen er «verified» av Twitter som autentisk. Det er det bare de store stjernene som har.

– Det var nok staben til det britiske landslaget som fikset det. Det er for at alle skal vite at personen er den han eller hun utgir seg for å være. Det er mange falske profiler der ute, sier Heglund, som ikke har vært mer enn to år på det sosiale mediet.

– Jeg startet egentlig med Twitter bare på grunn av sponsoren min, Sportscover. Jeg syntes ikke så mye om Twitter da. Men da jeg fikk kontrakt med dem ville de at jeg skulle bruke Twitter, så da var jeg i gang, smiler Heglund.

4411 tweets har det blitt fra Asker-jenta siden den gangen. Det er nesten fem per dag, og som regel er det tweets hun selv finner på, ikke bare retweets. Men av følgerne sine blir hun ofte retweetet, nøyaktig 27 ganger pr 100. tweet, noe som er en veldig god statistikk.

– I starten var det litt ork, men nå synes jeg det er gøy. Twitter er en viktig kanal for å holde kontakt med venner, kjente og ukjente, spesielt i Storbritannia. Jeg legger ut noe når jeg har noe morsomt å fortelle. Gjerne hvis jeg dummer meg ut, eller noe sånn. Jeg tar ikke meg selv særlig høytidelig. Jeg har mye selvironi, sier Heglund.

To tredeler av Heglunds følgere er fra Storbritannia, og syv av ti er menn, i følge åpne statistikkverktøy.

– Jeg tror jeg har fått tre-fire frierier på Twitter. Men det var på den tiden vi deltok i OL. Ingen av dem fikk ja, ler Heglund.

Målt i antallet tweets må Heglund se seg slått av Julia Gellein Vangen, som den Glassverket-spilleren som har tvitret mest. Men det kan endre seg fort. I skrivende stund har sistnevnte ti flere tweets enn Heglunds 4411.

Glassverket er stadig tema på Twitter-kontoen til Nina Heglund. En av meldingene denne uken lød som følger:

Oh my lord.. No mercy at training these last days, d1 handball session followed by intervals, d2 tough gym session, d1handball + intervals

– Det er viktig å skape publisitet rundt Glassverket. Så jeg bruker Twitter for å nå fram til publikum. Jeg tror det er viktig for å øke interessen, sier Nina Heglund.

Glassverkets topp 10 spillere på Twitter (inklusive Glassverkets egen konto).

1. Nina Heglund @NinaHeglund 1007 (4411)
2. Veronica Kristiansen @KristiansenV 425 (1059)
3. Rikke Klausen @Rikkelausen 346 (1879)
4. Eline Rikartsen @ElineRikartsen 342 (1033)
5. Julia Gellein Vangen @JuliaVangen 284 (4421)
Glassverket Elite @Glassverketelit 265 (416)
6. Trine Bronsta @TrineBronsta 192 (395)
7. Emilie Christensen @EmilieChristen 187 (873)
8. Tiril Günther Merg @TirilMerg 143 (251)
9. Hege Bakken Wahlquist @hegewahlquist 92 (93)
10. Kristin Nørstebø @KNorstebo 76 (72)
Antallet tweets i parentes, oppdatert pr 28. mars 2014 kl 1200.

Av @PeterTubaas

En av Nina Heglunds mest populære tweets, med hele 19 «retweets» og 17 «favourites», pr i dag.