• Kenneth Gabrielsen og Julia Gellein Vangen på trening tidligere i år.

Ser fram til å møte Halden og Skrim

27.03.14 // Et durabelig lokaloppgjør og et lag med et entusiastisk publikum kommer til å møte Glassverket i Postenligaen neste år.

Skrevet av NTH

Sesongen på nest øverste nivå er langt fra slutt, men Skrim og Halden har vært i en klasse for seg og var opprykksklare i god tid før sesongen var over i 1. divisjon.

– Det er to lag jeg ikke kan huske har spilt i eliteserien i håndball tidligere. Det er alltid gøy med nye lag, og det blir gøy og spennende å møte dem neste sesong, sier Glassverket-trener Kenneth Gabrielsen.

Stabæk har vært det nærmeste Glassverket har kommet et lokaloppgjør til nå. Og det er fortsatt kortere vei til Bærum, men Skrim er fra samme fylke og kampene mot de blåkledde blir nok et enda mer ekte lokaloppgjør i de flestes øyne.

– Det kommer til å bli fyr i begge leirene i de matchene. Det er veldig gøy at de klarte det, men jeg spådde det allerede i sommer. De har hatt et godt lag i år og med en så god trener i Henrik Wilhelmsen ved roret, sier Gabrielsen.

Glassverket-spillerne Marthe Kristin Olsen, Julia Gellein Vangen og Renate Saastad Sømme har alle en fortid i Skrim. Sistnevnte var innom Skrim i 16-årsalderen og ønsker Buskerud-naboen velkommen.

– Jeg kjenner fortsatt noen som spiller der, og de har jobbet for det lenge, så det var bra at de endelig klarte det. Nå får vi et lokalderby som kan trekke mange tilskuere. Det er bare gøy med litt vennlig rivalisering, sier hun.

– All honnør til Skrim. Jeg så kampen da de rykket opp og er ikke overrasket over at de klarte det. De har ventet en stund på det, så det var fortjent, sier Julia Gellein Vangen, som forlot Kongsberg-klubben til fordel for Glassverket for ett år siden.

– Det blir gøy når Glassverket skal møte Skrim. Det blir tøffe kamper. Vi er gode venner utenfor banen, men når det er kamp så er det kamp, smiler Vangen.

Med Halden i Postenligaen kan vi få et ordentlig lokaloppgjør også i Østfold neste år. Fredrikstad kan nemlig redde plassen etter kvalifisering mot lag nummer tre i 1. divisjon, som blir enten Sola, Njård eller Selbu.

– I Halden er det masse entusiasme. Det kommer til å være skikkelig trøkk på tribunen når vi er i Halden for å spille håndballkamp, sier Kenneth Gabrielsen.

Med henholdsvis tre og fire kamper igjen kniver Halden og Skrim fortsatt om hvem som skal vinne årets 1. divisjon. Skrim ligger ett poeng foran og har kun hjemmekamper igjen. Halden har blant annet to halvvriene bortekamper igjen mot Fana og Viking i Bergen neste helg.

Levanger og Flint rykker ned fra Postenligaen.

Av Peter Tubaas