• Veronica Kristiansen var glad for å treffe familien etter kampen mot Hviterussland.

Kristiansen slapp ikke til

26.03.14 // Veronica Kristiansen satt på benken da Norge sikret seg plass i EM-sluttspillet, men familie fra Egersund varmet for Glassverket-spilleren.

Skrevet av NTH

Stavanger (glassverketelite.no): Selv om hun ikke fikk et minutt på banen, strålte Veronica Kristiansen da hun fikk treffe familie som hadde tatt turen de åtte milene fra Egersund etter kampen.

– Det var utrolig hyggelig at de kom, bare så synd de ikke fikk se meg spille, smiler Kristiansen.

Norge vant ikke med mer enn fire mål mot Hviterussland, men seier betydde likevel at plassen i neste EM var sikret. Glassverkets representant kom ikke nærmere enn oppvarmingen.

– Jeg er litt skuffet over det. Men det er gøy å vinne, og nå er vi videre til EM, det er det viktigste. Så får vi se om jeg kan komme meg dit, sier Kristiansen til glassverketelite.no.

Camilla Herrem var lyspunktet i en middels første omgang, hvor det stod 12-12 etter 24 minutter og 16-13 til pause. Etter hvilen fikk Tine Stange en pangstart og sørget for at Norge lå et hestehode foran. Norge vant til slutt 33-29 foran hele 7140 tilskuere i Stavanger Idrettshall.

– Kampen var litt opp og ned. Hviterussland hadde mange kjappe avkast på oss som de fikk en del mål på. Det var vanskelig å få tak på linjespillerne deres. Men vi løp jo godt på dem. Camilla Herrem skåret vel ti ganger på hjemmebane. Det fortjente hun. Og stemningen var fantastisk. Det er helt utrolig at det kommer så mange og ser på, sier Kristiansen.

Hviterussland holdt høyt tempo og var nok bedre enn mange trodde på forhånd.

– Jeg tror alle ble litt overrasket. Den eneste videoen vi hadde på dem var ett år gammel, så det var vanskelig å forberede oss ordentlig på dem. Men nå har vi sett dem her, så denne kampen skal vi evaluere skikkelig.

Norge vant de to første EM-kvalifiseringskampene mot Romania i høst, henholdsvis 25-23 på bortebane og 30-18 på hjemmebane. Kristiansen måtte stå hjemmekampen mot Romania i Sotrahallen på grunn av matforgiftning. Nå har hun ekstra lyst til å spille i bortekampen mot Hviterussland på søndag.

– Jeg har veldig, veldig lyst å spille. Jeg er alltid klar, smiler Veronica Kristiansen

Av Peter Tubaas