• Kenneth Gabrielsen på vei til Tønsberg i går, og i dag er han på landslagssamling hjemme i Drammen.

Gabrielsen på landslagssamling

24.03.14 // Denne uken leder Kenneth Gabrielsen og Vigdis Holmeset sin første sentrale samling med landets beste 1998-99-jenter (LK98) i Drammen.

Skrevet av NTH

I dag samles mange av de yngste talentene i Norge på Gabrielsens og Glassverkets hjemmebane i Drammen for å få utstyr og gjøre klar til sin første ordentlige landslagssamling.

– Det blir veldig gøy, og det er jo kjekt at vi kan møtes hjemme i Drammenshallen. Jeg ser fram til å begynne å forme dette laget. Jeg har store forventninger og gleder meg til vi skal begynne å spille kamper i juni-juli, sier Kenneth Gabrielsen til glassverketelite.no.

Glassverket-treneren ble ansatt som landslagstrener i Norges Håndballforbund i fjor sommer. Dette er første ordinære samlingen han er med på å lede. Tidligere har LK98 vært samlet med langt flere spillere. Nå er bare de 25 beste med. Gabrielsen danner trenerteam med Vigdis Holmeset fra Stabæk.

– Vi er helt likestilte som trenere på det landslaget. Men hun har et fokus på det administrative, mens jeg har et hovedansvar under kamper. Sånn sett vil vi både overlappe og utfylle hverandre. Jeg ser fram til å jobbe med Vigdis og vet det blir lærerikt, sier Gabrielsen.

I høst ba Thorir Hergeirsson Kenneth Gabrielsen om å bistå hovedtrener Henriette Løge på rekruttlandslaget med kampledelse under kamper i Ungarn – mot vertsnasjonen, Brasil og Kroatia. Der fikk Gabrielsen lede et sterkt lag med spillere som Alma Hasanic, Betina Riegelhuth og Camilla Herrem.

Tidligere Glassverket-spiller og landslagsprofil Heidi Tjugum er med som keepertrener på LK98.

Av Peter Tubaas