• Renate Saastad Sømme og Glassverket hadde ingen grunn til å smile etter ett poeng mot Flint.

Nedtur mot Flint

23.03.14 // Det ble bare uavgjort mot nedrykksklare Flint, etter én god og én veldig dårlig omgang.

Skrevet av NTH

Alt så ut til å gå etter planen fram til pause, men en forrykende andreomgang av Flint sørget for poengdeling i Slagenhallen.

– Dette var veldig kjipt. Det føles mest som et stort tap. Vi er skikkelig skuffa nå, men skal ta det igjen i sluttspillet, sier Renate Saastad Sømme, som skåret fem mål på sin gamle hjemmebane.

I første omgang gikk alt etter planen i Slagenhallen. Da Veronica Kristiansen banket inn 15-5 etter 19 minutter var det få som så for seg et Flint-comeback. Men vertene skjerpet seg i slutten av omgangen. Til pause stod det 11-18, og etter hvilen gikk Flint effektivt til verks med tre kjappe mål.

– Vi får det ikke til å henge sammen i angrep og så drar vi det med oss tilbake i forsvar. Jeg vet ikke hvorfor det blir sånn. Men dårlig var det i hvert fall, sier Saastad Sømme.

Glassverket hadde en femmålsledelse etter ni minutter av andre omgang, men Flint kjempet og hadde flyt. Hjemmelaget utliknet til 26-26 på en kontring i det 23. minuttet etter at Pia Narvesen hadde satt ballen i tverrliggeren.

– Vi skulle gå utpå der og vinne andreomgang også. Men så kom vi bakpå fra start og fikk det ikke til. Jeg tror ikke jeg klarer å gi noen analyse av det her og nå, sier en svært skuffet Monica Iversen.

En annen spiller som var på hjemmebane var Tønsberg-jenta Lena Charlotte Foss som fikk sin kamp med mest spilletid i år. Hun byttet med Guro Rundbråten etter 11 minutter av andre omgang og spilte til det var fem minutter igjen.

– Det gikk litt både og for min del. Det var gøy å få spille, for det er jo det man trener for. Men det er surt med uavgjort mot Flint. Det blir en tung busstur hjem, men vi må glemme dette og se fram mot sluttspillet, sier Foss.

Glassverket tok timeout med 15 sekunder igjen, på stillingen 29-29, men kom ikke nærmere seieren enn et frikast fra Veronica Kristiansen som gikk rett i muren. Kristiansen ble også lagets toppskårer med 10 mål og fikk prisen som beste spiller.

Glassverket endte på sjetteplass i serien med 25 poeng, seks poeng flere enn fjoråret. Sluttspillet starter onsdag 2. april 2014.

Kampfakta: Flint – Glassverket 29-29 (11-18/18-11)
Postenligaen, Slagenhallen, søndag 23. mars 2014 – kl 1600
Tilskuere: 309
Glassverket: Guro Rundbråten, Nina Heglund, Monica Iversen 2, Charlotte Aasbø, Trine Olsen 1, Kristin Nørstebø 3, Rikke Klausen, Hege Bakken Wahlquist 3, Pia Christine Narvesen 2, Marthe Kristin Olsen, Renate Saastad Sømme 5, Lena Charlotte Foss, Veronica Egebakken Kristiansen 10, Emilie Christensen 3
Toppskårere: Kristiane Stormoen, Flint 11 og, Renate Saastad Sømme, Glassverket 5
Tominuttere: Flint 3 og Glassverket 0
Gule kort: Flint 2 og Glassverket 2

Av Peter Tubaas