• Nina Heglund gjorde comeback i Postenligaen i kveld etter fem måneder ute med skade.

Lot alle spille

19.03.14 // Det har aldri skjedd før at Glassverket har latt samtlige spillerne på dommerkortet i en Postenliga-kamp få slippe til på banen.

Skrevet av NTH

Drammen (glassverketelite.no): – Det er første gang i historien at vi har brukt hele benken i en obligatorisk kamp i Postenligaen. Vi har aldri vært i nærheten av det før. Og vi gjør det mot et lag som kjemper for sluttspill og for å unngå kvalifisering, sier trener Kenneth Gabrielsen.

Mot slutten av kampen var det blant andre Martine Hansen Sundet, Rikke Klausen, Nina Heglund, Trine Bronsta og Marthe Kristin Olsen som bestemte ute på banen. Alle spillere med relativt lite spilletid i år.

– De fortjener det så til de grader de som kommer inn. Jeg er veldig glad på deres vegne, sier Gabrielsen.

Den som har gått lengst uten å spille er Nina Heglund, som har stått over 16 kamper på grunn av sin kneskade.

– Det er viktig at hun får litt kampfølelse igjen. Det er et stykke igjen før hun er tilbake for fullt. Men vi ser positivt på det og tror hun kan være der hun bør være allerede til sluttspillet om 14 dager. Man kan gjøre mye på to uker, sier Gabrielsen.

Selv med mange urinterte spillere på banen skåret Glassverket 17 mål i andre omgang, tre mål flere enn før hvilen. Bredden i stallen blir god å ha når det braker løs med sluttspillkamper om nøyaktig to uker. Hvem Glassverket møter er ikke klart ennå.

– Vi skal trene hardt og virkelig være klare til kvartfinalene i sluttspillet. Nå skal vi først gjøre jobben mot Flint, slik at vi kan sikre oss en sjetteplass i serien, sier Gabrielsen.

Med kveldens seier ligger Glassverket godt an til sjetteplass i Postenligaen 1314. Det er to poeng ned til Nordstrand på sjuendeplass, som på poenglikhet går forbi Glassverket på innbyrdes oppgjør.

Av Peter Tubaas