• Renate Saastad Sømme ble toppskårer i kampen mot Oppsal.

Jublet for årets største seier

19.03.14 // En nimålsseier mot sluttspilljagende Oppsal smakte utmerket for Glassverket i året siste hjemmekamp.

Skrevet av NTH

Drammen (glassverketelite.no): Endelig løsnet det for Glassverket i Postenligaen igjen, og de lilla ga seg ikke før det stod 31-22 mot Oppsal.

– Det var veldig deilig, og når det ble såpass mange mål var det bare helt supert, smiler Hege Bakken Wahlquist.

Glassverket tok grep fra start mot Oppsal og ga aldri fra seg initiativet igjen. Gjestene hang med til 5-5 etter 10 minutter og Glassverket skåret bare tre ganger de siste 15 minuttene før pause. Men etter hvilen gjorde Bakken Wahlquist kort prosess med tre mål på drøyt to minutter.

– Det var godt å ha kontrollen i en kamp såpass lenge. Det var jo ikke forventet at vi skulle vinne med så mange mål, så det var kjempebra av laget, synes Bakken Wahlquist.

Hun endte til slutt på fire skåringer, i likhet med Kristin Nørstebø, Veronica Kristiansen og Monica Iversen.

– Da vi ledet med tre mål til pause bestemte vi oss bare for å kline til i andre omgang. Sakte men sikkert ble det en trygg ledelse. Dette var gøy, konstaterer Iversen, som med sitt fjerde mål i dag skåret sitt 50. mål for sesongen.

Renate Saastad Sømme overtok skåringsansvaret og puttet fem ganger utover i andre omgang. Hun ble Glassverkets toppskårer og ble belønnet med prisen som beste spiller. Da hun knallet inn 26-16 med ti minutter igjen å spille var det i praksis avgjort i Drammenshallen.

Mot slutten av kampen lot trener Kenneth Gabrielsen hele benken få slippe til. Julia Gellein Vangen fikk sitt første mål i Postenligaen noen sinne. Nina Heglund gjorde comeback etter sin skade. Trine Bronsta perset med tre mål i en og samme kamp i eliteserien.

– Det var deilig å få spilt en kamp igjen og få en seier. Det har tatt litt tid å komme over de siste kampene, som fortsatt gjør litt vondt i magen å tenke på. Jeg tror alle har lyst å avslutte sesongen med stil, smiler Kristin Nørstebø.

Glassverket hadde fire kamper på rad uten seier i Postenligaen, og er på vei til å finne flyten igjen akkurat i tide til sluttspillet.

– Dette gjorde godt. Jeg hadde en veldig god følelse allerede etter første omgang. Jeg følte vi hadde mye å gå på. Jeg var ikke bekymret på noe tidspunkt, sier trener Kenneth Gabrielsen.

PS! Glassverket har ikke vunnet med så mange mål som ni siden kampen mot Sola 13. januar 2013 (32-23).

Kampfakta: Glassverket – Oppsal 31-22 (17-11/14-11)
Postenligaen, Drammenshallen, onsdag 19. mars 2014 – kl 2000
Tilskuere: 504
Glassverket: Guro Rundbråten, Nina Heglund, Monica Iversen 4, Charlotte Aasbø 1, Trine Olsen, Kristin Nørstebø 4, Rikke Klausen, Hege Bakken Wahlquist 4, Martine Hansen Sundet, Pia Christine Narvesen, Marthe Kristin Olsen, Renate Saastad Sømme 6, Julia Gellein Vangen 1, Trine Bronsta 3, Veronica Egebakken Kristiansen 4, Emilie Christensen 1.
Toppskårere: Renate Saastad Sømme, Glassverket 6 og Tina Camilla Magnus, Oppsal 4.
Tominuttere: Glassverket 1 og Oppsal 2
Gule kort: Glassverket 0 og Oppsal 2

Neste kamp: Flint – Glassverket (Postenligaen), Slagenhallen, søndag 23. mars 2014 – kl 1600

Av Peter Tubaas