• Veronica Kristiansen gleder seg til å møte Oppsal igjen. Her fra 26-22-seieren i januar.

Oppsal på sluttspilljakt

18.03.14 // Oppsal-stjernen Izabela Duda kommer til Drammenshallen onsdag med seriens giftigste skudd og med det suverent beste snittet.

Skrevet av NTH

Duda har skåret 23 ganger i de to siste kampene, mot Levanger og Fredrikstad. Med sin beste spiller på banen igjen etter skade er Oppsal interessert i å slå tilbake etter å ha tapt mot Glassverket på hjemmebane i januar.

– Vi har merket oss at Izabela Duda er tilbake på laget siden sist. Hun er en av Postenligaens beste spillere og ser ut til å være i skåringsform, sier Glassverket-toppskårer Veronica Kristiansen til glassverketelite.no.

Duda har 7,9 mål i snitt i de 13 kampene hun har vært på banen i år. Det er 1,3 mål foran Vipers’ Annette Jensen og 1,6 foran Kristiansen. Trener Kenneth Gabrielsen er naturligvis oppmerksom på veteranen.

– Oppsal begynte å få sving på sakene uten Izabela Duda. Og med Duda tilbake for fullt har de klinket til noe alvorlig. Hun er en av de største profilene i Postenligaen, med et toppnivå som få andre har, sier Gabrielsen.

POSTENLIGAEN: Glassverket – Oppsal
Drammenshallen, onsdag 19. mars, kl 2000

Med eller uten Duda, Glassverket har hatt et godt tak på Oppsal de siste to sesongene, etter at lagene rykket opp sammen. Alle de tre møtene mellom lagene i Postenligaen har endt med seier til Glassverket.

Og det er ikke bare Oppsal som har noe å bevise i morgen. For Kristiansen & Co ønsker også å vise seg fram fra en bedre side etter noen middelmådige kamper i det siste.

– Det kan vi være enige om. Jeg tror vi er veldig revansjelystne alle sammen. Det er siste seriekamp på hjemmebane i år, og da er det ekstra viktig at vi viser glede og engasjement og leverer bra spill. Jeg gleder meg til å møte Oppsal, sier hun.

Osloklubben er på sluttspilljakt og kan klare det med seier i sine to siste kamper.

– Oppsal kjemper med nebb og klør for en sluttspillplass. Men jeg håper vi kommer opp på et høyere nivå enn vi har vært på i de siste hjemmekampene, da skal vi gi dem tøff match, sier Gabrielsen.

Fem siste seriekamper:
Glassverket: T-T-T-U-S
Oppsal: S-S-T-T-T
Siste kamp først.

Siste møter:
2014 8/1 S 26-22 (PL, borte)
2013 24/8 S 22-19 (TRE, nøytral)
2013 13/2 S 34-30 (PL, borte)
2013 6/1 S 34-27 (PL, hjemme)
S=Seier U=Uavgjort T=Tap. Glassverkets siffer først.

Av Peter Tubaas