• Onsdag kl 20.00 er neste sjanse til å male seg lilla i ansiktet og se Glassverket i Drammenshallen!

Slik skal Glassverket bli en publikumsvinner

17.03.14 // Oppmøtet på Glassverkets kamper i Drammenshallen har økt 40 prosent fra i fjor, men trener Kenneth Gabrielsen tror på enda større folkefester til neste år.

Skrevet av NTH

Før sesongens siste seriekamp på hjemmebane har Glassverket hele 945 tilskuere i gjennomsnitt i Drammenshallen, mot 671 i fjor.

– Det er egentlig veldig gode tall allerede, samtidig som det er et kjempepotensial for å øke. Klarer vi å øke med minimum 15 prosent neste år havner vi på rundt 1100 per kamp. Det er et passe hårete mål, smiler trener og markedssjef Kenneth Gabrielsen.

Og veien dit er ikke nødvendigvis så lang. Gabrielsen vet hva som skal til. Men det kommer ikke av seg selv.

– Det viktigste er at vi er et topplag og spiller attraktiv håndball. Vi må by mer på oss selv og være flinke til å få fram lokale spillere. Vi må også være enda mer strukturerte rundt markedsføringen av kamper. Vi må finne ut hva publikum vil ha og prøve å gi dem det, sier han.

Landets mest populære lag på kvinnesiden er Byåsen, som leder suverent med 1212 tilskuere i gjennomsnitt etter ni kamper. Larvik har 716 og må også se seg slått av Levanger, som er kjent for et entusiastisk hjemmepublikum. Samlet er Glassverket tredje mest sett i Postenligaen, bak Larvik og Byåsen.

– Jeg har ingen fasit her og nå, men vi skal fortsette å jobbe med å finne ut hvordan vi skal gi publikum det lille ekstra. Det er ikke så mye som skal til for at vi passerer 1000 tilskuere i hver eneste kamp. Vi har befolkningsgrunnlaget og spiller god håndball. Alt ligger til rette for det, bare vi gjør jobben, sier han.

Etter nesten to uker pause er det endelig håndball igjen på onsdag, når Oppsal står på andre banehalvdelen i Drammenshallen. Gabrielsen håper å servere begeistring til publikum som møter opp onsdag kl 20.00.

– Spillemessig har vi vært under pari i noen av hjemmekampene etter jul, samtidig som vi har vært ganske gode på bortebane. Men entusiasme er en av de tingene jeg ikke er bekymret for at vi ikke skal klare å mobilisere framover. Vi gleder oss til onsdag, sier han.

Av Peter Tubaas