• Ida Gundhus Alexandersson brakk fingeren i den første kampen i helgen (bildet er fra forrige runde).

J16-laget reiste seg mot Kolbotn

16.03.14 // Etter to tap, én brukket finger og en tung start på helgens Bring-runde på lørdag, slo Glassverkets 97-lag tilbake mot Kolbotn på søndag.

Skrevet av NTH

En tung lørdag ble til en langt bedre søndag for Glassverkets J16-lag, som slo finaleklare Kolbotn overlegent 22-10 i Bjørnholthallen i sesongens siste Bring-kamp. En alvorsprat lørdag kveld gjorde utslaget.

– Vi utfordret alle på å gå gjennom hodet sitt og finne ut av hva de synes har fungert og hva som ikke har fungert. Og etter en lang og god frokost på hotellet i morges gikk vi gjennom i detalj hva vi forventet av hver spiller før og under kampen, og det slo positivt ut, sier trener Pål Sørum til glassverketelite.no.

Glassverket J16 endte til slutt på sjetteplass i avdeling 2 i årets Bring-turnering. Laget måtte vinne alle sine kamper i helgen for å ha et håp om å gå videre.

– Vi hadde som mål å ta seks poeng i helgen og mente vi hadde en god sjanse til det etter å ha studert lagene vi skulle møte. Dessverre gikk det ikke som planlagt. Målet for turneringen var å bli blant de fire beste. Det var realistisk, så det er klart at vi er skuffet over at vi ikke klarte det, sier Sørum.

Løpet var kjørt da Glassverket tapte 20-22 mot Fet i den første kampen i Oppsal Arena på lørdag.

– Vi var ikke så langt bak Fet, men fant aldri helt ut av det. Det er et lag vi burde vært på høyde med, eller bedre.

Glassverket har stått ekstremt godt i forsvar. Med bare 265 baklengs er det kun avdelingsvinner Gneist som har sluppet inn færre med sine 257. Problemet har vært å skåre nok mål, noe som var veldig tydelig i lørdagens andre kamp, som endte med 10-16-tap mot Bækkelaget.

– Jeg kan ikke huske sist vi bare skåret 10 mål i en 50 minutters håndballkamp. Bækkelaget er et lag vi normalt burde vært bedre enn. Det var kort og godt en svart lørdag, sier Sørum.

Ida Gundhus Alexandersson, som akkurat har vært ute lenge med en korsbåndskade, var helgens uheldigste og brakk langfingeren på venstre hånd allerede i den første kampen mot Fet. Hun ble tapet sammen og spilte også mot Bækkelaget, men ikke på søndag mot Kolbotn.

Gneist, Haslum, Kolbotn og Gjerpen avanserte til finalespillet fra Bring avdeling 2.

Av Peter Tubaas