Trapper opp løpetreningen

13.03.14 // Tiril Günther Merg løper igjen og håper å være tilbake for fullt om to og en halv måned.

Skrevet av NTH

Opptreningen går som planlagt, nesten fire måneder etter at sesongen fikk en brå slutt for Tiril Günther Merg.

– Jeg har fortsatt som mål å være tilbake igjen for fullt 1. juni. Det er innen rekkevidde, sier hun til glassverketelite.no.

15. november røk hun akillesen i høyrefoten på trening. Etter to dager opererte hun og etter to måneder kunne hun kaste skinnen. Hun har akkurat begynt å løpe og merker at det ikke er så lett å holde igjen.

– Jeg har løpt 20 minutter om gangen denne uken. Neste uke er planen å trappe opp til 30 minutter. Men jeg må ta det litt med ro noen dager nå, for foten har blitt litt hoven og øm. Det er ikke uvanlig, og det skal ikke være noen fare. Jeg har nok bare vært litt for ivrig, smiler hun.

I samråd med Glassverkets fysiske ressurser øker hun gradvis mengden på løpingen – og etter hvert farten – slik at hun også kan forbedre kondisjonen. Hun kan allerede gjøre sideveis bevegelser.

– Jeg jobber mest med bevegeligheten i ankelen. Jeg har begynt å hoppe på tærne på begge føtter samtidig, men ikke på én fot ennå. Neste uke har vi planlagt å prøve hoppskudd og lande på begge bein, forklarer hun.

Fredag spiller Glassverket 2 mot Ramnes i 2. divisjon og den langtidsskadde 20-åringen kan komme til å sitte på benken. Hun skal naturligvis ikke spille, men kanskje ta et straffekast om situasjonen skulle tillate det.

– Hvis det blir noen straffer, og det er lurt at jeg tar dem, så kan det være aktuelt. Det er gøy å få litt utfordringer igjen. Jeg har jo savnet litt det presset man føler når man spiller kamper, sier Günther Merg.

Av Peter Tubaas