• Så glad blir man for skåring mot Storhamar! Renate Saastad Sømme har her skåret på straffe.

Vil begeistre publikum

12.03.14 // Renate Saastad Sømme mener publikum har mye å se frem til i de siste hjemmekampene denne sesongen og at Glassverket-spillerne må gi av seg selv for at stemningen skal stå i taket.

Skrevet av NTH

I følge Drammens Tidende synes speakerne i Drammenshallen at strenge regler fra NHF gjør arrangementene i Postenligaen for kvinner og herrer «kjedelige og grå». Spillerne er imidlertid opptatt av å gjøre sin del av jobben.

– Det handler mye om oss selv og hva vi gjør ute på banen. Når vi viser mye entusiasme og spiller bra, så føler jeg at vi får publikum med oss, sier Renate Saastad Sømme glassverketelite.no.

Hun er blant dem som viser mye følelser ute på banen. Med nesten 1000 tilskuere på tribunen fikk hun Begeistringsprisen av Glassverket-sponsor Sparebank1 i den viktige hjemmeseieren mot Storhamar.

– Jeg synes jo det er kjempegøy å spille håndball, og spesielt når det går bra, kommer det noen rop og blir litt jubel, ler Saastad Sømme som har nettet 51 ganger i årets sesong.

Av disse er trolig målet som har gitt mest intens jubel i hallen i år utlikningen mot Nordstrand i siste sekund for noen uker siden. Hun synes Glassverket har gitt publikum valuta for pengene i mange hjemmekamper i år.

– Ja, i perioder har vi vist mye entusiasme på hjemmebane. Mot Tertnes tok det jo helt av. Og så fortsatte det mot Byåsen etter jul. Storhamar-kampen var jo også et høydepunkt. Det var også bra hjemme mot Stabæk i første kamp, synes 26-åringen.

Etter noen hjemmekamper uten skikkelig flyt ser Glassverket fram til å avslutte sesongen på hjemmebane med en festkamp hjemme mot Oppsal. I fjor var det den mest målrike kampen hele sesongen – og den de lilla skåret nest flest mål i.

– Neste onsdag må publikum kjenne sin besøkelsestid, for da er det i hvert fall noen veldig begeistrede Glassverket-spillere som entrer banen, lover bakspilleren.

Renate vil ha mest mulig «trøkk» på kampene i Postenligaen. Det vil nok gjerne speakerne i Drammenshallen også. I et brev til NHF uttrykker de bekymring for publikumsoppslutningen når de blir tvunget til å være for nøytrale. De fikk kritikk av Levanger-treneren for å ha spilt Skjebnesymfonien da trønderne fikk straffekast mot Glassverket i februar.

– Det fikk ikke jeg med meg i det hele tatt. Jeg tror ikke så mange av spillerne tenker så mye over hvilken musikk som spilles. Men vi liker at det spilles musikk, sier Saastad Sømme.

Hun er eneste Glassverket-spiller med utenlandserfaring. Da hun spilte kvalik-kamper med Frederikshavn mot Sønderjyske i Danmark i 2010 var det litt av et leven på tribunen.

– Hvis jeg taklet en motspiller ble jeg buet på. Men det gjør ingenting. Jeg blir bare enda mer tent av det. Sånn vil jeg gjerne ha det i Norge også smiler Saastad Sømme.

Neste kamp: Glassverket – Oppsal (Postenligaen), Drammenshallen, onsdag 19. mars 2014 – kl 2000

Av Peter Tubaas