• Ida Gundhus Alexandersson og de andre jentene på Glassverket 97 skal sørge for rekrutteringen til Glassverkets A-lag på sikt.

Har stor tro på Glassverket 97

11.03.14 // I helgen skal Glassverket 97 ut i en ny Bring-runde. A-lagstrener Kenneth Gabrielsen ser masse kvalitet i laget, som han tror elitelaget får glede av på sikt.

Skrevet av NTH

Glassverket-treneren mener det vil være en suksessfaktor for Glassverket, både på og utenfor banen, at klubben klarer å dyrke fram talenter fra egne rekker.

– Det er det absolutt viktigste for oss. Hvis vi har lag som kvalifiserer seg til Spar og Bring hvert eneste år vil vi garantert utvikle toppspillere selv. Kan vi jevnlig ta opp spillere fra egen klubb, vil det gagne interessen lokalt og styrke entusiasmen i klubben, sier Kenneth Gabrielsen til glassverketelite.no.

Blant de som er nærmest å banke på døra til A-laget er Glassverket 97, som i helgen skal kjempe for avansement til finalerunden i Bring.

– Spillerne på Glassverket 97 har vi store forventninger til. Det neste året vil bety mye for utviklingen deres. Vi håper det blir spill i Spar-serien til høsten, og året etter håper vi at én eller to spillere kan løftes opp i A-stallen, sier Gabrielsen.

I Bringrunden skal de lilla møte Fet (lørdag kl 12.15), Bækkelaget (lørdag kl 1830) og Kolbotn (søndag kl 1330). De to første kampene går i Oppsal arena, mens den siste går i Bjørnholthallen.

Nåløyet er imidlertid trangt. Glassverket må vinne alle sine kamper og trenger hjelp fra andre lag for å gå videre. Før runden tar A-lagstreneren en treningsøkt med de unge talentene.

– Planen er en halvannen times økt etter vår egen trening på torsdag. Det ser jeg fram til, sier han.

Foreløpig er det i tidligste laget for 16-17-åringene å ta steget opp til elitelaget. Men fra 1516-sesongen er det realistisk at opp til to spillere i året tar steget opp i A-stallen, tror Gabrielsen.

– For oss er det viktig at de talentfulle spillerne opplever Glassverket som det beste stedet å være, uansett om du er 13, 14, 15, 16 eller 17 år gammel. De klarer å få fram elitespillere i andre byer, og forutsetningene er like gode for det i Drammen. Vi legger vekt på å ha gode trenerteam og en profesjonell satsing også på de yngre spillerne. Det vil bære frukter over tid, sier han

Av Peter Tubaas