• Her skårer Veronica Kristiansen sitt 126. mål for sesongen, mot Byåsen forrige uke. Fra distanse, akkurat slik hun liker det.

Kristiansen ett mål foran fjoråret

10.03.14 // Takket være dette målet mot Byåsen har Veronica Kristiansen allerede skåret flere mål enn hun gjorde i hele fjorårsesongen.

Skrevet av NTH

I skrivende stund troner Veronica Kristiansen øverst på listen over de mest målfarlige spillerne i Postenligaen. Med 126 skåringer har hun ett mål mer enn Vipers’ Annette Jensen, som riktignok har én kamp mindre spilt.

– Jeg var ikke klar over det, men det var gøy å høre. Jeg har bevisst tatt mer sjanser i år, men samtidig har jeg kanskje bommet mer, så jeg er usikker på uttellingen min. Men man må våge for å vinne, smiler Kristiansen.

23-åringen ligger allerede ett mål foran fjoråret, da hun skåret 125 ganger for Glassverket i de 22 kampene i seriespillet. I år er det fortsatt to kamper igjen, mot henholdsvis Oppsal og Flint. Fremgangen kommer ikke av seg selv.

– Jeg har to dager i uka på Olympiatoppen i regi av landslaget. Den ene dagen får jeg oppfølging på spenst og hoppskudd. Og den andre dagen er jeg en del av et skuddprosjekt med landslagsspillere i Oslo-området. Jeg setter stor pris på tilbudet, sier Kristiansen.

Hun har også fått beskjed fra høyeste hold om å skyte mer.

– Ja, Thorir har bedt meg om å bruke skuddet mitt oftere. Så får heller Kenneth si fra om jeg skyter for mye, ler hun.

Men det har ikke skjedd til nå, og fortsetter Kristiansen å skyte som i resten av sesongen kan hun ende som toppskårer i ligaen om noen få uker.

– Det hadde selvfølgelig vært gøy, men jeg går ikke rundt og tenker på det. Det er ganske tett i toppen, konkurransen er stor, understreker hun.

Men Kristiansen vil gjerne gjøre livet enda surere for målvaktene i Postenligaen.

– Jeg vil gjerne skyte mer utenfra og bli bedre på å variere mellom å skyte hurtig og bruke litt tid på å avslutte. Og jeg kunne jo tenke meg å bli bedre til å treffe mål når jeg skyter, sier hun.

Det viktigste er at ballen går inn – ikke hvordan – men landslagsspilleren har en favorittmåte å skåre på.

– Det morsomste nå for tiden er å få til et godt distanseskudd, siden jeg har jobbet ekstra mye med det i vinter.

23-åringen har skåret i samtlige seriekamper til nå. I snitt 6,3 ganger pr kamp. Hun får hjelp til å analysere samtlige skudd og skåringer.

– Ja, jeg får hjelp av Kenneth og videomannen vår, Espen. Jeg får også mange gode råd fra Guro og de andre keeperne. De sier fra når de ser tidlig hvor jeg har tenkt å skyte, slik at jeg kan kamuflere skuddet bedre. Det er veldig nyttig, sier Veronica Kristiansen.

Mandag kveld ble Veronica Kristiansen tatt ut til årets første ordinære landslagssamling, det vil si med alle spillerne tilgjengelig. 26. mars skal Norge spille mot Hviterussland i Stavanger og 30. mars mot samme lag på bortebane.

Av Peter Tubaas