• Christine Sjulstad gjorde det skarpt fra venstrekanten mot Falk søndag kveld.

Ubeseiret i ni kamper på rad

09.03.14 // Glassverket 2 vant sin fjerde kamp på rad og fortsatte den gode trenden i søndagens kamp mot Falk hjemme på Åskollen.

Skrevet av NTH

Falk var ingen målestokk hjemme i Glassverket idrettshall, og de lilla vant til slutt 37-23 mot gjestene fra Horten. Glassverket 2 har vunnet tre av de siste fire kampene med 37 skårede mål.

– Det var litt mye surr i starten. Det var bra framover i dag, men vi kunne ha sluppet inn litt færre mål om vi var litt mer på, sier Christine Foss Sjulstad, som satte fem baller i mål fra sin venstre kantposisjon.

Fire av dem kom på rad og rekke i midten av andre omgang.

– Ja, det stemmer vel det, men jeg burde holdt litt lenger. Det kom noen bom på slutten der. Men det får jeg jobbe videre med. Med litt justeringer så blir det flere mål, sier Sjulstad.

Etter en litt dårlig midtperiode i første omgang var det Emilie Sjøgren som sørget for at Glassverket virkelig begynte å dra i fra mot Falk. Tre mål kom på rappen helt på tampen av omgangen.

– Jeg ergrer meg litt over de bommene jeg hadde i starten av kampen. De var unødvendige. Jeg spiller vanligvis venstreback, så det var litt uvant å spille høyre, men jeg er veldig glad for å få sjansen, sier Sjøgren som skåret fire mål totalt.

Hun var fornøyd med hvordan Glassverket fikk fart på beina.

– Vi spilte sammen som et lag i dag. Vi var flinke til å ha stor fart i angrep. Det er det fine med å ha med elitespillere, for de setter sånn fart i laget, sier Sjøgren.

Fra elitestallen stilte Trine Bronstad, Nina Heglund, Julia Gellein Vangen, Eline Rikartsen, Martine Hansen Sundet og Rikke Klausen.

Sistnevnte gjorde comeback etter langtidsskade mot nettopp Falk 6. november i fjor. Men i kveld fikk Glassverket 2 grundig revansje for det ergerlige 22-26-tapet i Vestfold.

– Vi har brukt litt tid på å komme sammen som et lag. Junior elite- og elite-spillerne trener ikke så mye sammen, så det tok litt tid før det satt seg. Det var litt rusk i starten av sesongen, men nå i det siste har vi spilt kjempebra sammen, og det er dritgøy, smiler Emilie Sjøgren.

For å finne det forrige tapet til andredivisjonslaget må vi helt tilbake til bortekampen mot Ramnes 1. desember. Etter det har det blitt åtte seirer og én uavgjort. Den kom mot serieleder og sannsynligvis serievinner, Pors.

– Det er fint å se hvordan vi har utviklet oss som lag og har funnet oss selv og hverandre ute på banen, konstaterer, Christine Foss Sjulstad.

Glassverket 2 har langt på vei sikret minst fjerdeplass i 2. divisjon. Neste kamp for Glassverket 2 er hjemme mot serietreer Ramnes fredag 14. mars 2014. De lilla skal ikke la Ramnes vinne en gang til.

– Nei, denne gangen skal vi gruse dem, ler de to 18-åringene.

Med seier går Glassverket 2 forbi Ramnes og opp på tredjeplass, men vestfoldingene har én kamp mindre spilt.

Glassverket 2: Martine Hansen Sundet, Hanna Hunstad, Nina Heglund 2, Hanne Paulsen 6, Kaia Sofie Ingolfsland 3, Christine Foss Sjulstad 5, Emilie Sjøgren 4, Rikke Klausen 3, Julia Gellein Vangen 6, Trine Bronsta 4, Eline Jarlsrud Rikartsen 4.

Av Peter Tubaas