• Kenneth Gabrielsen under en time-out i bortekampen mot Tertnes.

Vårjakta er i gang

08.03.14 // Når sesongen nærmer seg slutten begynner lagene å tenke på neste års tropp. – Vi har en så god stall at vi ikke trenger å forhaste oss, sier trener Kenneth Gabrielsen i Glassverket om spillerjakten.

Skrevet av NTH

I lagidrett vil man alltid søke å styrke laget, og nå er tiden inne for å begynne å intensivere jakten på spillere foran neste sesong.

– Vi er på utkikk etter forsterkninger, som vi alltid er på denne tiden av året, sier trener Kenneth Gabrielsen til glassverketelite.no, uten å ville gå nærmere i detalj på akkurat hva han er ute etter.

– Det er for tidlig å gå ut med det. Men vi er heldigvis i en situasjon hvor vi har en så god stall at vi ikke trenger å forhaste oss. Vi har is i magen, legger han til.

Gabrielsen er opptatt av å finne de riktige profilene.

– Jeg kan si så mye som at vi er ute etter spillere til to posisjoner. Og at vi har et klart førstevalg og et klart andrevalg for hvem vi ønsker på de plassene. Vi har god oversikt over innenlandske spillere, men det er ingen utlendinger inne i bildet, sier han.

Glassverket-treneren ønsker spillere med en viss rutine, men om de er «unge» eller «gamle» betyr ikke noe, så lenge holdningene er i orden.

– Vi ønsker spillere med vanvittige ambisjoner for seg selv og for det å prestere i et lag. Vi henter spillere som har potensial til å bli A-landslagsspillere, sier treneren.

Gabrielsen mener Glassverket er et godt alternativ for de som vil spille under ryddige forhold, i en klubb med sterkt samhold og fokus både på bredde- og topphåndball.

– Noe av det viktigste for oss i Glassverket er at vi er edruelige i hva vi driver med. Og det er vi opptatt av å kommunisere til alle, slik at ingen tror de kommer til himmelen, for det gjør de ikke. Hos oss må spillerne være med på dugnader, sånn som i helgen, forklarer han.

I helgen er Glassverket teknisk arrangør av barneturneringer i Glassverket idrettshall, med både elite- og junior-spillere i sving for å holde hjulene i gang.

– Her må alle bidra, og det er vi ærlige på. Vi har sunn økonomi og er på vei framover. Vi har en treningskultur og kjemi i gruppa som gjør at om du kommer hit med de rette fiberne, så vil du ha suksess. Det er stor entusiasme rundt laget, og jeg synes vi har et bra trenerteam, sier Kenneth Gabrielsen.

Av Peter Tubaas