• En engasjert Kenneth Gabrielsen mot Byåsen i går.

Skal prikke inn formen til sluttspillet

06.03.14 // Selv om det ble tap, gir en god prestasjon mot Byåsen et godt utgangspunkt for de viktige kampene som gjenstår i slutten av sesongen.

Skrevet av NTH

Onsdag kveld klarte Byåsen med nød og neppe å stoppe Glassverket, som bare endte to mål bak i målprotokollen.

– Det er nært, men vi er likevel et stykke unna. Vi har ikke den flyten vi hadde tidligere i år. For en måned siden hadde vi vunnet denne kampen. Men jeg er naturligvis veldig fornøyd med hvordan spillerne kommer tilbake etter forrige kamp. Det holder ikke helt inn, men vi er bedre en Hypo i hvert fall, spøker trener Kenneth Gabrielsen.

Byåsen slo Hypo ut av europacupen noen dager tidligere, men det så ikke sånn ut da kampen startet i Nidarøhallen i går. Byåsen stanget mot Glassverket-forsvaret, men fikk skikk på kontringsspillet og lå fire foran til pause. Glassverket «vant» imidlertid andre omgang med to mål og sørget for en spennende avslutning. Gabrielsen var imponert over innsatsen til spillerne i går.

– Vi utfordrer Norges nest beste lag på veldig mye og setter dem under så stort press at de ikke får gjort mange bytter. Det var mye positivt i kampen, så selv om det tippet feil vei til slutt, lærer vi mye av slike kamper. Når vi drar til Trondheim neste år, så skal vi slå Byåsen, smiler Gabrielsen lurt.

Det gjenstår to seriekamper denne sesongen. Først ut er Oppsal hjemme om to uker, før Flint venter på bortebane noen dager senere. Kampene skal brukes til å komme i flytsonen igjen.

– Nå skal vi slåss for en femte- eller sjetteplass i serien, og så setter vi vår lit til sluttspillet. Vi skal bygge opp en formtopp slik at vi kan klare minst en semifinale. Det blir det viktigste for oss å fokusere på utover våren, sier han.

Utgangspunktet er ikke så verst, når man tenker på at Glassverket i en relativt dårlig periode av sesongen bare var to mål bak et av Norges beste håndballag.

– Vi har lagt lista selv, etter gode prestasjoner i år. Vi har faktisk slått Byåsen innbyrdes denne sesongen, det er det ikke mange som gjør, sier Kenneth Gabrielsen.

Av Peter Tubaas