• Veronica Kristiansen i duell med Astrid Mjøen Holstad.

Glassverket reiste seg mot Byåsen

05.03.14 // Det holdt ikke til to poeng i Trondheim onsdag kveld, men det holdt til å sette seg på flyet med en god følelse. – Vi drar hjem med et smil om munnen, sier Veronica Kristiansen.

Skrevet av NTH

Onsdag kveld var Glassverket-jentene tilbake der de helst vil være; på hugget og konsentrerte. Så smarte var de, at det holdt på å ende med en bombe i ærverdige Nidarøhallen. Byåsen vant til slutt 28-26.

– Det var veldig nære, så det var litt surt. Men det var jo ikke en dårlig kamp av oss. Vi skal ta med oss det. Det er godt å få tilbake den gode følelsen før vi tar to uker kamppause, sier Hege Bakken Wahlquist.

I noen hektiske sluttminutter skåret hun to kjappe og utliknet for Glassverket til 25-25. Lagene var da likt for første gang siden midten av første omgang. Byåsen tok time-out, samtidig som Andrea Austmo Pedersen kom inn og stengte buret. Dermed klarte ikke Glassverket å skåre mer enn ett mål i de siste fem minuttene. Uansett hadde spillerne reist seg mesterlig etter den forsmedelige Vipers-kampen.

– Vi vet at vi kan være så gode, så vi er ikke overrasket. Bare så dumt at det ikke holdt helt inn, smiler Bakken Wahlquist, som skåret fem ganger for andre kamp på rad.

Glassverket startet med entusiasme og lå foran til det var spilt ti minutter. Men Byåsen slo tilbake og gikk til pause med en 16-12-ledelse. Utover i andre omgang kjempet Glassverket seg sakte opp i ryggen på Byåsen.

– Det var synd det ikke ble poeng, for vi hadde en god mulighet. Men vi drar hjem fra Trondheim med et smil om munnen. Det var veldig deilig å få en god kamp nå, sier Veronica Kristiansen, som ble kampens toppskårer med åtte mål, fire i hver omgang.

I det siste har de beste kampene kommet på bortebane. Nå vil Glassverket vise at de kan også foran hjemmepublikummet.

– Kenneth spurte oss i garderoben etter kampen hvorfor vi ikke kunne spille sånn på hjemmebane. Så det blir målet mot Oppsal i neste runde, smiler Veronica Kristiansen.

Trine Bronsta kom inn som straffeskytter i denne kampen, og skåret på to av tre forsøk fra syvmeteren. Kristin Nørstebø ble kåret til Glassverkets beste spiller, slik hun også ble etter cupkampen samme sted i høst.

Kampfakta: Byåsen – Glassverket 28-26 (16-12/12-14)
Postenligaen, Trondheim Spektrum, onsdag 5. mars 2014 – kl 1900
Tilskuere: 400

Glassverket: Guro Rundbråten, Monica Iversen, Charlotte Aasbø 1, Trine Olsen 3, Kristin Nørstebø 6, Hege Bakken Wahlquist 5, Pia Christine Narvesen, Renate Saastad Sømme, Trine Bronsta 2, Veronica Egebakken Kristiansen 8, Emilie Christensen

Toppskårere: Tonje Nøstvold, Byåsen og Veronica Kristiansen, Glassverket 8
Tominuttere: Byåsen 4 og Glassverket 2
Gule kort: Byåsen 2 og Glassverket 2

Neste kamp: Glassverket – Oppsal (Postenligaen), Drammenshallen, onsdag 19. mars 2014 – kl 2000

Av Peter Tubaas