• Hege Bakken Wahlquist fosser fra Byåsen-spillerne og bidro sterkt til hjemmeseieren i januar.

– Må ha en fandenivoldsk innsats

04.03.14 // Glassverket møter Byåsen for tredje gang denne sesongen, og før onsdagens oppgjør i Trondheim Spektrum har lagene vunnet én kamp hver.

Skrevet av NTH

Vinterens opptur begynte med Tertnes og fortsatte med Byåsen, men etter tapet mot Vipers har Glassverket en formidabel oppgave når turen går til Trondheim igjen på onsdag. Byåsen tok seg til semifinale i europacupen i helgen etter sammenlagtseier mot Hypo Niederösterreich.

– Vi møter et lag vi spilte en god kamp mot sist, men som også er stappfulle av selvtillit etter å ha rundspilt seks verdensmestere og treneren til Brasil. Vi kan ikke stå med lua i hånda der oppe. Vi må ha en fandenivoldsk innsats og stå sammen som et lag hver gang vi går på banen i Postenligaen, sier trener Kenneth Gabrielsen til glassverketelite.no.

POSTENLIGAEN: Byåsen – Glassverket
Trondheim Spektrum, onsdag 5. mars 2014, kl 1900

Tap i siste sekund mot Vipers på søndag var ikke den beste oppladningen til en av sesongens vanskeligste bortekamper.

– Det har vært en tøff prosess etter den kampen. Vi bruker som regel litt tid på å komme over en sånn kamp. Men det er bare å reise seg igjen. Det er jo sånn idrett er. Man må kunne takle et tap, sier Gabrielsen.

Og uansett utfall gir hver kamp mer erfaring som er godt å ha i «sekken».

– Vi får ikke gjort annet enn å ta med oss det som var positivt og lære av det som ikke var så bra. Vi må blant annet bli flinkere til å holde hodet kaldt og kanskje være enda tydligere på arbeidsoppgavene på slutten, sier treneren.

Onsdagens motstandere stilte til kampen i Drammenshallen i januar noe redusert, men nå er spillere som Terese Pedersen, Silje Katrine Waade og Kristin Venn tilgjengelige igjen.

– Byåsen har hatt en dårlig periode og er nå inne i en god periode, mens vi er inne i en dårlig periode. Vi skal jobbe hardt for å komme ut av den så fort som overhodet mulig. Ingenting er bedre enn om det skjer mot Byåsen, sier Gabrielsen.

Maren Gundersen, Silje Katrine Waade og Raja Toumi skåret alle syv ganger i maktdemonstrasjonen mot Hypo Niederøsterreich på søndag. Med en nesten uvirkelig 14-målsseier i andre kamp tok trønderne seg videre i europacupen på bekostning av tradisjonsklubben fra Østerrike.

– Det går nesten ikke an få bli større favoritter enn Byåsen er i morgen, spesielt ikke ut fra det vi har prestert i de siste kampene. Vi har prestert godt i mange perioder, men helheten har ikke vært god nok, oppsummerer Kenneth Gabrielsen.

Fem siste seriekamper:
Byåsen: S-T-S-S-S
Glassverket: T-T-U-S-S
Siste kamp først.

Siste møter:
2014 5/1 S 29-24 (PL, hjemme)
2013 9/10 T 36-26 (NM, borte)
2013 3/3 T 27-22 (PL, borte)
2012 18/9 T 27-32 (PL, hjemme)
S=Seier U=Uavgjort T=Tap. Glassverkets siffer først.

Av Peter Tubaas