• Slik så det ut sist Nina Heglund spilte for elitelaget til Glassverket, borte mot Raja Toumi og Byåsen i oktober.

Heglund gjorde comeback

03.03.14 // Nina Heglund var spent da hun i helgen spilte sin første kamp for Glassverket siden oktober.

Skrevet av NTH

20-åringen startet og spilte mer enn halve kampen til Glassverket 2 mot Fram Larvik, som endte med en sterk 25-23 borteseier til de lilla.

– Det gikk veldig bra. Det var gøy å spille igjen. Jeg var trygg på at kneet skulle holde, men var spent på kondisjonen. Den var heldigvis bedre enn forventet. Det var en lettelse å få gjort unna comebacket og få vist at jeg fortsatt kan spille håndball, sier Nina Heglund til glassverketelite.no.

Asker-jenta spilte sin første kamp på 142 dager, etter at hun skadet kneet under fotballoppvarming i oktober.

– Jeg kjente kneet underveis. Men glemte det så fort jeg konsentrerte meg om spillet. På kvelden etter var det litt sårt, men dagen etter var det overraskende bra, konstaterer hun.

Sist hun var på banen for elitelaget NM-kampen mot Byåsen i Trondheim 9. oktober. Dagen etter var hun i aksjon for juniorlaget samme sted. Fem dager senere røk kneet. Om to dager skal Glassverket tilbake til Trondheim.

– Jeg er klar til å være med, men det er jo lenge siden jeg har spilt sammen med de andre, så jeg vil helst ikke ødelegge for noen. Jeg har full forståelse for om jeg ikke blir tatt ut til den kampen, sier Heglund.

Bakspilleren er forberedt på å bruke litt tid på å komme tilbake i den formen hun var før hun skadet seg.

– Jeg er litt rusten ennå, men det er ikke så rart når det er første kamp. Jeg tror jeg trenger å spille meg i form. Det er begrenset hva jeg kan gjøre alene, så det er godt at jeg kan spille kamper igjen og trene som normalt. Jeg må bli vant til å spille sammen med de andre igjen, sier hun.

PS! Serietoer Fram hadde vunnet seks strake kamper før det ble bråstopp på hjemmebane mot Heglund & Co.

Av Peter Tubaas