• Vipers og Anette Jensen (t.h.) trakk det lengste strået mot Veronica Kristiansen og Glassverket søndag kveld.

Marginene vippet Vipers’ vei

02.03.14 // Glassverket hadde snudd kampen mesterlig i starten av andre omgang, og så ut til å ha kontroll, da det skar seg det siste minuttet mot Vipers Kristiansand.

Skrevet av NTH

Sist søndag rant gledestårene for ett poeng mot Nordstrand. I dag var tårene bitre etter 25-26-tap hjemme mot Vipers Kristiansand.

– Jeg er egentlig ikke så trist, men først og fremst veldig, veldig forbanna. På alt og alle. Vi var fullt klar over at dette var to veldig viktige poeng. Etter en ræva førsteomgang hadde vi en alle tiders mulighet til å vinne, og så roter vi det bort, sier Veronica Kristiansen til glassverketelite.no.

Renate Saastad Sømme ledet an snuoperasjonen etter pause ved å skåre to mål selv og skaffe Glassverket tre straffekast i starten av omgangen. Etter 17 minutter skjøt Trine Olsen fra kant hjemmelaget opp i en tremålsledelse for første gang. Men Vipers klorte seg fast og var bare ett mål bak med to minutter igjen da Emilie Christensen i ren frustrasjon banket inn 25-23 med et underarmsskudd.

Med 1.10 igjen tar Vipers time-out, etterfulgt av to kjappe mål fra høyrekant Thorey Stefansdottir. På stillingen 25-25 tok Glassverket time-out. Når ballen settes i spill igjen er det 15 sekunder å gjøre det på. Ballen gikk fra Saastad Sømme til Nørstebø og deretter Kristiansen. Hun rev seg fri fra to oppassere og fikk skutt fra ni meter. Det som kunne vært avgjørelsen stoppet i klypene på målvakt Sara Nirvander.

– Jeg burde skutt opp i stedet for ned til venstre for keeper. Men jeg har litt vanskelig for å analysere det akkurat nå. Jeg tenkte bare på at vi måtte ha ett mål til, sier Kristiansen.

Vipers kontret på direkten og Saastad Sømme fikk blåst straffe mot seg for tramp i duellen med Thorey Stefansdottir. Tiden var ute, og Anette Jensen satte inn straffen som gjorde at poengene ble med Vipers i bussen hjem til Kristiansand.

Men det var først og fremst før pause det hadde sviktet. Etter en middelmådig førsteomgang av Glassverket hadde Vipers gått til pause med ledelsen 16-12.

– Det er klart det er bittert å tape når vi klarer å stille om etter pause. Da spilte vi god håndball og fikk den entusiasmen i spillet vi ønsker. Vi burde klart å verne om tremålsledelsen, men så tippet det feil vei, dessverre. Dette er det sureste tapet i år, sier trener Kenneth Gabrielsen.

Toppskårer for Glassverket ble Veronica Kristiansen med syv mål, mens Renate Saastad Sømme fulgte hakk i hæl med seks og Hege Bakken Wahlquist med fem.

– Det kjennes bare veldig kjipt ut akkurat nå. Vi hadde ikke akkurat marginene mot oss på slutten der. Det er vanskelig å si så mye mer. Heldigvis er det ny kamp på onsdag som vi er nødt til å nullstille til, sier Saastad Sømme.

Også Kristin Nørstebø ser fram til ny kamp, men tror denne blir tung å svelge.

– Det tar noen dager å komme over det her. Jeg er kjempeskuffet og skjønner ikke helt hva som skjedde. Det skal ikke gå an å slippe inn tre mål på ett minutt. Stabæk tapte også i kveld, så da hadde vi gjort oss selv en kjempetjeneste om vi vant i dag, sier Nørstebø.

Kampfakta: Glassverket – Vipers Kristiansand 25-26 (12-16/13-10)
Postenligaen, Drammenshallen, søndag 2. mars 2014 – kl 1800
Tilskuere: 470
Glassverket: Guro Rundbråten, Monica Iversen 1, Charlotte Aasbø, Trine Olsen 1, Kristin Nørstebø 3, Hege Bakken Wahlquist 5, Pia Christine Narvesen, Renate Saastad Sømme 6, Lena Charlotte Foss, Veronica Egebakken Kristiansen, Emilie Christensen.

Toppskårere: Veronica Kristiansen, Glassverket 7, Anette Jensen og Thorey Stefansdottir 6, Vipers

Tominuttere: Glassverket 1 og Vipers 2
Gule kort: Glassverket 1 og Vipers 1

Neste kamp: Byåsen – Glassverket (Postenligaen), Trondheim Spektrum (Nidarøhallen), onsdag 5. mars 2014 – kl 1900

Av Peter Tubaas