• Trine Olsen under lørdagens trening i Glassverket idrettshall.

Gir gass mot Vipers

01.03.14 // Et ekstremt tett kampprogram til tross, Glassverket har krefter til å gå ut i hundre når Vipers Kristiansand kommer på besøk på søndag.

Skrevet av NTH

Åskollen (glassverketelite.no): Fem kamper på fjorten dager gir lite pusterom. Derfor har Glassverket latt spillerne få et par fridager fra fellestrening denne uken.

– Vi blir jo gående oppå hverandre hele tiden, så det var veldig fint at vi fikk trene på egenhånd mandag og torsdag. Vi blir ikke noe bedre av å presse inn en ekstra trening i et så tett program. Det handler først og fremst om å ha overskudd og være fokusert på neste motstander, sier Trine Olsen.

POSTENLIGAEN: Glassverket – Vipers
Drammenshallen, søndag 2. mars 2014, kl 1800

Det kan være vanskelig å vite hvor man har Vipers, noe som ble tydelig illustrert i løpet av tre dager i januar. Da tapte Vipers borte mot bunnlaget Flint og slo medaljekandidat Stabæk hjemme. Begge kampene endte 23-22.

– Vipers er ganske uforutsigbare. De har noen kjempekamper, før de kan finne på å tape mot et langt svakere lag, sier Olsen.

I det motsatte oppgjøret vant Glassverket 23-21 i Kristiansand. Etter det har sørlendingene spilt uavgjort i vriene kamper som Tertnes (hjemme) og Levanger (borte). På onsdag ble det komfortable 34-25 mot Fredrikstad.

– De er ikke uforutsigbare i spillestil, men i hvordan de presterer, kommenterer trener Kenneth Gabrielsen.

Han er fortsatt skuffet over tapet mot Tertnes på onsdag, men også dypt imponert over innsatsen til spillerne sine.

– Det vi gjorde i tre-fjerdedeler av kampen mot Tertnes er noe av det beste vi har gjort med meg som hovedtrener i Glassverket.

Gabrielsen lover at de lilla kommer til å gi gass fra start når kampen begynner klokken 18 søndag kveld.

– Vi skal være tøffe i trynet fra start. De kommer til å gi oss kamp, men vi skal sørge for at de får slite skikkelig når de kommer til Drammenshallen. Jeg har store forventninger til at jentene vil prestere på hjemmebane, og vi skal slå Vipers på søndag, sier treneren.

De rosa ligger akkurat nå på 8. plass på tabellen, to plasser bak Glassverket, men med ni poeng opp (fratrukket to poeng, én kamp mindre spilt). De internasjonale sørlendingene kommer til Drammen på søndag med masse kvalitet i troppen.

– Anette Jensen er kanskje en av ligaens glupeste spillere. De har gode linjespillere i Thea Emilie Berg og Susann Iren Hall. Jenny Kramer er solid på midt- eller venstreback. De har også en kanongod høyre kant i Thorey Stefansdottir, forteller Gabrielsen.

Fem siste seriekamper:
Glassverket: T-U-S-S-S
Vipers: S-U-T-T-S
Siste kamp først.

Siste møter:
2013 17/11 S 23-21 (PL, borte)
2013 6/3 S 29-26 (PL, hjemme)
2012 10/11 T 17-23 (PL, borte)
S=Seier U=Uavgjort T=Tap. Glassverkets siffer først.