• Her mener dommerne at Pia Narvesen var for hardhendt med Linn Gosse og tildeler Tertnes straffekast i kampens siste angrep.

Målet som kan få medaljekonsekvenser

27.02.14 // Det som ergret trener Kenneth Gabrielsen mest var skåringen i sluttsekundene mot Tertnes, som han tror kan bli avgjørende i medaljestriden i Postenligaen.

Skrevet av NTH

Fyllingsdalen (glassverketelite.no): 21-25-tapet mot Tertnes var tungt å svelge, men enda verre var det at bergenserne også gikk seiret ut av innbyrdesduellen med Glassverket.

– Vi var uheldig og urutinerte som fikk den straffen mot oss i sluttsekundene. Vi vant 26-22 på hjemmebane og siden målforskjellen er den samme, er det innbyrdes oppgjør som teller. Da går Tertnes foran på flest skårede bortemål, sier trener Kenneth Gabrielsen til glassverketelite.no.

På en kveld hvor Larvik sikret seg det gjeveste metallet, tror treneren skåringen i sluttsekundene i Framohallen kan være direkte avgjørende for resten av medaljestriden i Postenligaen.

– Det er gode muligheter for at vi ender likt på poeng med Tertnes. Da betyr dette én plass ned. Det kan i alle fall fort skje, sier han.

Avgjørelsen falt da Glassverket mistet ballen i angrep da det var 20 sekunder igjen. I angrepet etter ble Pia Narvesen avblåst for en forseelse mot Linn Gosse og Tertnes tildelt syvmeter.

– Jeg synes den siste straffen var av det billige slaget. Det er ikke den som avgjør kampen, for vi gjør mange dumme ting, men det var skikkelig, skikkelig kjedelig at den førte til at de fikk de fire målene de trengte, sier Kristin Nørstebø.

Guro Rundbråten stått en god kamp og reddet straffe mot Linn Gosse 10 minutter tidligere, men det siste i kastet i kampen klarte hun ikke å stoppe. Stine Skogrand satte ballen nede til høyre for målvakten.

– Det er synd vi ikke klarer å få marginene med oss på slutten, slik at vi hadde slått Tertnes innbyrdes. Det kan komme til å bety mye, men det blir ikke avgjort før i siste serierunde, tror Kenneth Gabrielsen.

Av Peter Tubaas