• Det ble mange tøffe dueller mellom Kristin Nørstebø og Tonje Løseth onsdag kveld.

Fikk en nestestyver av Tertnes

26.02.14 // Glassverket rystet Tertnes i en drøy omgang, men det holdt ikke helt inn. Kampen endte med 25-21-tap i Bergen.

Skrevet av NTH

Fyllingsdalen (glassverketelite.no): Glassverket hadde startet strålende i den vriene bortekampen, men da Kristin Nørstebø fikk en smell i nesen av Tonje Løseth i starten av andre omgang var det et hint om hva som skulle komme.

– Det går bra med nesen. Den er like hel, sier Nørstebø, som ikke klarte å glede seg så mye over sine seks mål og at hun ble kåret til Glassverekts beste.

For omtrent samtidig som hun fikk behandling for en blødende nese begynte Tertnes snuoperasjonen fra tre mål bak til tre mål foran. Til slutt endte det med en firemålsseier, samme differanse Glassverket slo Tertnes med før jul.

– Dette var veldig bittert. Vi taper på egne feil. Det er ekstra kjipt å tape når vi spiller så utrolig bra i første omgang. Vi gjorde som vi hadde planlagt, og forsvaret var innmari bra. Vi får ta med oss det positive, sier Nørstebø.

I første omgang så det nemlig ut som de syv fjellene tilhørte Drammen og ikke Bergen. Det ble som ventet en forsvarskamp mot de hardtskytende og løpsvillige vestlendingene, som til slutt vant fortjent anført av syvmålsskårerne Stine Lund Andreassen og Linn Gosse.

– Det er vel greit at Tertnes vinner når vi kaster bort ballen og gjør sånne juniorfeil. Men med litt ro i skallen hadde vi tatt poengene her, tror Nørstebø.

Guro Rundbråten hadde stått en praktkamp og fortsatte å levere avgjørende redninger da Glassverket kjempet seg opp i ryggen på Tertnes igjen. Med 10 minutter igjen utliknet Charlotte Aasbø med en kantskåring til 20-20.

– Jeg synes det er bra av oss å jobbe oss inn i kampen igjen etter å ha ligget under med tre mål. Første omgang var vi veldig fornøyde med, men vi spilte med litt for høy risiko i vekslingene på slutten. De snappet en del mål fra oss fordi vi spilte ballen i blinde, sier Emilie Christensen

Tertnes har alltid vært erkerivalen til den tidligere Fana-spilleren, som ergret seg over at Glassverket ikke kunne snyte de blåkledde for seieren.

– Jeg skulle veldig gjerne slått Tertnes i dag. Men de har en tendens til å trekke det lengste strået i sånne kamper, sier hun.

Det er hva man på fagspråket kaller rutine.

– Ja, vi er litt urutinerte på slutten der, sier trener Kenneth Gabrielsen. – Men vi møter et lag som har vært oppe i slike situasjoner i Postenligaen og Europacup mange ganger tidligere. Så jeg er utrolig stolt av den jobben jentene legger ned i 40-50 minutter. Det er en kjempeprestasjon, sier han.

Glassverket ledet til pause og fulgte kampplanen nesten til punkt og prikke.

– Vi styrer kampen i lange perioder, men mister litt grepet etter ti minutter av andre omgang etter et par unødvendige tominuttere. Uansett er vi en erfaring rikere, som vi kan legge i verktøykassa. For å utvikle oss som håndballag må vi lære oss å håndtere slike et kampforløp som det her, sier treneren.

Kampfakta: Tertnes – Glassverket 25-21 (11-12/14-9)
Postenligaen, Framohallen, onsdag 26. februar 2014 – kl 1730
Tilskuere: ca 500

Glassverket: Guro Rundbråten, Monica Iversen 1, Charlotte Aasbø 1, Trine Olsen 1, Kristin Nørstebø 6, Hege Bakken Wahlquist 1, Pia Christine Narvesen 3, Renate Saastad Sømme 4, Veronica Egebakken Kristiansen 3, Emilie Christensen 1.

Toppskårere: Stine Lund Andreassen og Linn Gosse, Tertnes 7 og Kristin Nørstebø, Glassverket 6
Tominuttere: Tertnes 2 og Glassverket 4
Gule kort: Tertnes 2 og Glassverket 2

Neste kamp: Glassverket – Vipers (Postenligaen), Drammenshallen, søndag 2. mars 2014 – kl 1800

Av Peter Tubaas