• Veronica Kristiansen jubler sammen med Renate Saastad Sømme etter hennes drømmeskåring.

Snøt Nordstrand for seieren i siste sekund

23.02.14 // Det tok helt av da Renate Saastad Sømme sikret Glassverket ett poeng med skåring i siste sekund mot Nordstrand.

Skrevet av NTH

Supersøndagen ble superdramatisk, og Glassverket-jentene jublet som om de hadde vunnet etter 24-24 mot rivalene fra Oslo.

– Dette var et ran. Det var derfor vi jublet som om vi hadde vunnet mot Larvik med ett mål. Nordstrand er et vanskelig lag å spille mot. Jeg skjønner godt at de er skuffet nå, sier Veronica Kristiansen.

Om det ikke var noen stor kamp viste Glassverket styrke, som mot Stabæk i første serierunde, ved å sikre ett poeng med en hektisk sluttspurt. Men denne gangen smakte poenget enda bedre.

– Uavgjort føles som en seier sånn som denne kampen utviklet seg. Vi henger ikke helt med. De straffer oss på hver eneste feil vi gjør. Fremover stemmer det ikke, men forsvar og målvakt er bra til tider, sier Pia Narvesen.

Det var en dag det buttet i mot på hjemmebane, og til tross for en tremålsledelse på det meste i første omgang, var det Nordstrand som var det førende laget. Vilde Mortensen Ingstad og Nerma Pandza skjøt gjestene til en tilsynelatende trygg tremålsledelse fire minutter før slutt.

Men sluttsekundene ble dramatiske.

Glassverket lå to bak med under ett minutt igjen. Kristin Nørstebø reduserte, Nordstrand kastet bort ballen og uret ble stoppet på 29.46.

– Jeg tenkte bare at nå må vi komme oss til en sjanse. Vi måtte se an hvordan det ble og gripe muligheten. Jeg fikk ikke helt med meg hva som skjedde etter det, sier trener Kenneth Gabrielsen om praten han tok med jentene før de siste 14 sekundene.

Han var helt utladet etter kampen.

– Vi vet vi møter et lag som ikke passer oss så godt. Kampen ble som ventet vanskelig. Heldigvis har vi Renate Saastad Sømme. Vi takker henne for det ene poenget i dag. Når vi ligger under med to mål med 49 sekunder igjen kan vi nesten kalle det en seier, sier Gabrielsen.

Med ett poeng mot Nordstrand er de lilla fortsatt ubeseiret i Drammenshallen i år, med unntak av mot Larvik.

Monica Iversen skåret Glassverkets mål nummer 400 i Postenligaen i år da hun satte inn 15-14 like etter pause.

Emilie Christensen ble kåret til Glassverkets beste spiller for første gang.

Kampfakta: Glassverket – Nordstrand 24-24 (11-11/13-13)
Postenligaen, Drammenshallen, søndag 23. februar 2014 – kl 1600
Tilskuere: 919

Glassverket: Guro Rundbråten, Monica Iversen 2, Charlotte Aasbø 1, Trine Olsen, Kristin Nørstebø 6, Hege Bakken Wahlquist 2, Martine Hansen Sundet, Pia Christine Narvesen 3, Renate Saastad Sømme 2, Veronica Egebakken Kristiansen 6, Emilie Christensen 2.

Toppskårere: Veronica Kristiansen og Kristin Nørstebø, Glassverket 6 og Vilde Mortensen Ingstad, Nordstrand 8
Tominuttere: Glassverket 1 og Nordstrand 3
Gule kort: Glassverket 1 og Nordstrand 2

Neste kamp: Tertnes – Glassverket (Postenligaen), Haukelandshallen, onsdag 26. februar 2014 – kl 1730

Av Peter Tubaas