• Monica Iversen og Glassverket skal stoppe Lillian Eeg Kjærnsmo & Co i Nordstrand i morgen. Til høyre ser vi Vilde Ingstad og Tiril Günther Merg.

Skal stoppe kontringene

22.02.14 // Glassverket har noe å revansjere når Nordstrand gjester Drammenshallen på søndag.

Skrevet av NTH

Bortsett fra Larvik har bare Nordstrand klart å skåre over 30 mål på et gjerrig Glassverket-forsvar i år. Men de lilla er et helt annet lag i dag enn i november, med seier i åtte av de ti siste kampene.

– Vi har ikke tenkt til å la dem kontre inn ti mål på oss denne gangen. Men de er lynraske og presise når de kontrer, så det må vi være oppmerksomme på.
Vi kan regne med at vi må over 30 mål for å vinne mot Nordstrand, sier trener Kenneth Gabrielsen til glassverketelite.no.

Og det som skjedde mot Fredrikstad i midtuken lover i så fall godt. Da skåret Glassverket 31 ganger for første gang siden det omvendte oppgjøret og tangerte årsbeste. Spesielt i andre omgang viste Glassverket at laget har mange målskårere å ta av.

– Vi har sånn sett ikke en ren første sekser, men er avhengig å rullere mye på laget når det er så tett kampprogram. Det gjelder for eksempel på kantene, hvor vi har to gode kandidater på begge sider med Hege og Charlotte på venstre og Trine og Pia på høyre. Vi er avhengig av å la alle få spilletid for å holde dem i gang, sier han.

HUSK: Glassverket – Nordstrand (Postenligaen), Drammenshallen, søndag 23. februar 2014 – kl 1600

På søndag møter ikke Nordstrand bare et mer målfarlig lag, men også et langt mer gjerrig Glassverket-lag enn det som tapte i Bjørnholthallen i november. Bare Storhamar og Larvik har sluppet inn færre mål enn Glassverket så langt denne sesongen.

I treningskampen i romjulen vant Glassverket 31-30 borte mot de hvite og blå. Men seriekampen i november var en av de svakeste før jul. Få av spillerne var på høyde, med unntak av Tiril Günther Merg, som banket inn åtte mål.

– Vi var ikke «på» i det hele tatt. Vi hadde altfor mange tekniske feil, noe som ga dem muligheten til å kjøre kontringsspillet sitt. Vi var ikke gode nok i forsvar og hadde ikke nok redninger. Men Tiril var definitivt et unntak i den kampen, sier Gabrielsen.
Søndag er ikke en helt vanlig søndag, men en supersøndag, hvor Glassverket først møter Nordstrand kl 16, før Drammen møter FyllingenBergen klokka 18.

– Vi håper på mye folk, selv om det er litt usikkert med tanke på OL-avslutning og vinterferiestart. Men jeg vet at en del lag har meldt sin ankomst, og jeg håper folk kommer når de får se god herre- og damehåndball på en og samme kveld, sier Glassverket-treneren.

Nordstrand ligger på 7. plass i Postenligaen, men har skåret tredje mest etter Larvik og Byåsen. Glassverket ligger på 4. plass på tabellen foran den 17. serierunden. Nordstrand vant med tre mål mot Flint sist runde, men tapte med ett mot Fredrikstad i forrige kamp.

Fem siste seriekamper:
Glassverket: S-S-S-T-S
Nordstrand: S-T-S-S-T
Siste kamp først.

Siste møter:
2013 27/12 S 31-30 (TRE, hjemme)
2013 10/11 T 24-31 (PL, borte)
2013 14/8 S 26-21 (TRE, nøytral)
2012 11/9 T 27-30 (NM, borte)
S=Seier U=Uavgjort T=Tap. Glassverkets siffer først.

Av Peter Tubaas