• Det kom noen kanonkuler fra Emilie Christensen mot Fredrikstad sist.

Det løsnet for Christensen

21.02.14 // Emilie Christensen perset i antall skårede mål for Glassverket da hun tok fram høyreslegga mot Fredrikstad.

Skrevet av NTH

Fredrikstad (glassverketelite.no): Mot Fredrikstad fikk vestlendingen spille mer i angrep enn normalt og takket for tilliten med fire mål.

– Jeg prøvde å gjøre det beste ut av det og satt igjen med en god følelse etter kampen, sier Emilie Christensen til glassverketelite.no.

Dermed nesten doblet hun målkontoen i Glassverket, etter fem mål i de første syv kampene for klubben.

– Man vil gjerne skåre mer, men alt i alt var det bra med fire mål mot Fredrikstad. Jeg håper det fortsetter sånn, smiler hun.

Emilie Christensen viste seg straks fram da hun kom til Glassverket rundt juletider og skåret i de tre første seriekampene. I det siste har det blitt mindre spilletid, spesielt framover, og dermed færre mål.

– Når man for det meste spiller i forsvar, føler man at man ikke kommer helt inn i kampen som man gjør når man spiller begge veier. Men mot Fredrikstad fikk jeg veldig mye tillit, og det er jeg glad for, sier hun.

20-åringen tok turen fra Fana for å utvikle seg videre som håndballspiller. Nå håper hun på mer spilletid.

– Ja, alle håper vel på det. Nå er kampprogrammet så tett at vi må rullere mye mer på dem som spiller. Det er fint å se at vi har en sånn bredde i troppen. Det betyr at flere får sjansen, og da gjelder det for alle å gripe muligheten når den kommer, sier hun.

Christensen likte at Glassverket var langt mer på hugget mot Fredrikstad enn i den tamme kampen mot Levanger.

– Jeg føler vi har kontroll hele veien, selv om vi slipper oss ned i perioder og får noen dumme mål mot oss. Jeg synes det har vært skikkelig trøkk på treningene i det siste. Vi tør å gi mer juling i duellene også på trening. Det er jo det vi møter i kamp, så det må vi øve på, sier hun.

Trener Kenneth Gabrielsen er helt enig, og legger til at han vet han ikke har sett det beste av Emilie ennå.

– Jeg er helt sikker på at Emilie har enda mer å by på, selv om hun gjorde en veldig god jobb mot Fredrikstad. Hun får i hvert fall lov til å skyte oftere og er sterk som en okse. Det må vi benytte oss mer av, sier Gabrielsen.

Av Peter Tubaas