• Veronica Kristiansen kunne juble for seier og sitt mål nummer 100 i Postenligaen.

Slo Fredrikstad med viljen

19.02.14 // Det ble alt annet enn plankekjøring i Plankebyen, men takket være en innsats til 20 i stil halte Glassverket i land en solid 31-25-seier i Kongstenhallen.

Skrevet av NTH

Fredrikstad (glassverketelite.no): Mens spillerne nesten var for slitne til å juble etter den tøffe bataljen, hadde trener Kenneth Gabrielsen det største gliset etter borteseieren i Østfold.

– Jeg er vanvittig fornøyd. Vi reiser oss etter forrige kamp, og det er mange spillere som bidrar. Men jeg følte meg ikke trygg før vi begynte å få litt grep om det i starten av andre omgang. Utover i omgangen følte jeg vi hadde full kontroll, sier han.

Gabrielsen rullerte mye og lot blant annet Eline Rikartsen få sin debut i Postenligaen i dag. Han er fornøyd med at laget fortsetter å prestere selv om han hviler sentrale spillere.

– Det er godt å se at vi kan bytte så mye på laget i en så tøff kampperiode, for denne kampen var ingen tur i parken. Det er veldig bra å hale i land en seier i en så vanskelig bortekamp med å bruke så mange spillere og ha så mange spillere som bidrar. Når sentrale spillere gjør en så god jobb kan vi la andre få sin velfortjente spilletid, sier han.

I motsetning til forrige kamp mot Fredrikstad kom Glassverket bedre i gang denne gangen, blant annet takket være en opplagt Charlotte Aasbø som skåret to kjappe helt i starten og ett til litt senere.

– Begge venstrekantene var helt outstanding i dag, ingen tvil om det, sier Gabrielsen.

For etter pause var det Hege Bakken Wahlquist som fikk sjansen og takket for tilliten med fem mål – for første gang siden Byåsen-kampen.

En av de som fikk mer spilletid enn normalt i kveld var Emilie Christensen. Hun knallet til med fire kanonskudd av noen mål i dag, etter å ha skåret fem til sammen på sine syv første Glassverket kamper.

– Jeg er fornøyd med fire mål, selv om man alltid tenker at man kunne satt inn et par ekstra. Det var kjekt å få så mye tillit framover etter å ha spilt mest forsvar i det siste. Det var gøy med Heges fem mål også, og veldig deilig å vinne. I kveld blir det feiring i Kirkegata, ler Christensen, som bor i samme blokka som Bakken Wahlquist og Günther Merg.

Kristin Nørstebø skåret fem og ble kåret til Glassverkets beste, og Veronica Kristiansen ble kampens toppskårer med ni fulltreffere. Hun skåret sitt mål nummer 100 etter åtte minutter i andre omgang. Da ledet gjestene med syv mål, men ikke lenge etter skilte bare fire mål lagene.

– Fredrikstad er et tøft lag å spille mot, så jeg følte at vi aldri helt klarte å riste dem av oss. De stod på hele kampen, og vi måtte spille opp mot vårt beste hele kampen for å vinne, og det klarte vi, sier Kristiansen, som på forhånd hadde varslet at det skulle løpes.

Glassverket har vunnet åtte av de ti siste kampene og er på fjerdeplass i Postenligaen.

Kampfakta: Fredrikstad – Glassverket 25-31 (11-16/14-15)
Postenligaen, Kongstenhallen, onsdag 19. februar 2014 – kl 1900
Tilskuere: 438
Glassverket: Guro Rundbråten, Monica Iversen 2, Charlotte Aasbø 3, Trine Olsen 1, Kristin Nørstebø 5, Hege Bakken Wahlquist 5, Pia Christine Narvesen 1, Marthe Kristin Olsen 1, Renate Saastad Sømme, Trine Bronsta, Eline Rikartsen, Veronica Egebakken Kristiansen 9, Emilie Christensen 4.
Toppskårere: Malin Larsson og Karin Brattset, Fredrikstad 6 og Veronica Kristiansen, Glassverket 9
Tominuttere: Ingen
Gule kort: Fredrikstad 2 Glassverket 2

Neste kamp: Glassverket – Nordstrand (Postenligaen), Drammenshallen, søndag 23. februar 2014 – kl 1600

Av Peter Tubaas