• Renate Saastad Sømme og Marthe Kristin Olsen får instruksjoner fra Kenneth Gabrielsen under tirsdagstreningen.

Forventer tøff kamp

18.02.14 // Glassverket-spillerne er revansjelystne og har tenkt til å kline til i bortekampen mot Fredrikstad på onsdag. – Vi må fighte noe vanvittig, sier treneren.

Skrevet av NTH

Drammen (glassverketelite.no): Tirsdag kveld ga Kenneth Gabrielsen sine siste instrukser til spillerne før reisen ned til Fredrikstad på onsdag.

– Jeg er ganske sikker på at spillerne ønsker å vise seg fram fra en bedre side enn sist, og at de kommer til å gjøre det. Alle vet de må opp noen hakk, sier Gabrielsen til glassverketelite.no.

Mens Glassverket slo Levanger hjemme med ett mål forrige onsdag, gjorde Fredrikstad det samme borte mot Nordstrand.

– Det var sterkt av Fredrikstad, og i tillegg vet vi at de har gitt Byåsen juling hjemme. Jeg synes Fredrikstad er et godt lag med mange flinke spillere. Det sier seg selv at det blir en tøff kamp i morgen. Vi må fighte noe vanvittig for de poengene, sier han.

En nøkkelspiller blir som alltid Veronica Kristiansen. Hun skåret hele 13 ganger mot Fredrikstad i hjemmekampen i oktober.

– Jeg hadde hatt en dårlig periode før den kampen, hvor jeg ikke hadde løpt nok. Jeg husker at jeg hadde bestemt meg på forhånd for at jeg i hvert fall skulle løpe. Det er det som funker for meg, sier Kristiansen.

Neste kamp: Fredrikstad – Glassverket (Postenligaen), Kongstenhallen, onsdag 19. februar 2014 – kl 1900

I en vrien kamp mot Fredrikstad i oktober var nettopp det en viktig grunn til at det til slutt endte 31-24. Kristiansen lover å få fart på beina også i morgen.

– Vi må gjøre det samme denne gangen, men vi har også et fokus på forsvarsspillet. Fredrikstad har et veldig godt angrepspill. Det så vi sist vi møtte dem også, så vi må stå tøft bakover, sier landslagsspilleren.

Trener Gabrielsen er helt enig.

– Vi må få tilbake den hurtigheten og aggressiviteten i spillet som manglet i kampen mot Levanger. Treningsmessig har det vært bra i det siste, og det vet jeg vi kommer til å få betalt for, sier han.

Veronica Kristiansen og hennes lagvenninner er ekstremt revansjelystne etter Levanger-kampen, som til tross for to poeng var en skuffende forestilling rent spillemessig.

– De fleste av oss spilte ikke særlig bra i den kampen, så nå er vi klare for å kline skikkelig til på bortebane mot Fredrikstad, smiler Veronica Kristiansen.

Fredrikstad rykket opp foran denne sesongen og er nummer ni på tabellen med ni poeng etter 15 serierunder, mens Glassverket ligger på sjetteplass, kun to poeng fra Tertnes på 2. plass.

Fem siste seriekamper:
Fredrikstad: S-T-T-T-T
Glassverket: S-S-T-S-T
Siste kamp først.

Siste møter:
2013 10/19 S 31-24 (PL, hjemme)
S=Seier U=Uavgjort T=Tap. Glassverkets siffer først.

Av Peter Tubaas