• Veronica Kristiansen og Kristin Nørstebø (bak) under morgentreningen i Skien lørdag.

Får gode attester av Thorir

15.02.14 // Veronica Kristiansen og Kristin Nørstebø har levert varene under helgens landslagssamling. Vi traff dem etter morgentreningen med juniorene i Skien på lørdag.

Skrevet av NTH

Skien (glassverketelite.no): På morgenøkta i dag fikk de hjemlige A-landslagsspillere selskap av de to juniorlandslagene, som også er på samlingen i Skien i helgen.

– Det er morsomt å se alle talentene som kommer opp. De er tett oppunder oss også. Det er kjempemorsomt å se hvor gode de er, sier Veronica Kristiansen.

Og de to Glassverket-spillerne kjenner seg nok igjen, for de har selv vært juniortalenter og var begge med på det mye omtalte gullaget i 2010 – 1990-årgangen som ble juniorverdensmestere i Sør-Korea.

– Ja, mange fra det laget har vært her på samlingen. Det har vært veldig inspirerende å være her, ikke minst å se alle juniorene som jobber så hardt og som presterer så bra, sier Kristin Nørstebø.

Verken Larviks landslagsspillere eller utenlandsproffer var tatt ut til samlingen, noe som har betydd ekstra mye tid i «rampelyset» for de som var igjen.

– Jeg håper jeg har greid å vise meg frem fra en god side, men jeg tror de har sett nok av meg tidligere til at de vet hva jeg står for. Jeg føler ikke jeg har gjort meg bort så mye at de angrer på at de tok meg med i hvert fall, smiler Nørstebø.

Og Thorir Hergeirsson er fornøyd med innsatsen til bærumsjenta.

– Kristin er i flott utvikling. Det var jo en grunn til at vi tok henne inn på samling nå. Overgangen til Glassverket har gitt henne et løft. Ikke at hun var dårlig i Stabæk, men hun har tatt et nytt steg, synes Thorir.

For Nørstebø er veien opp til et ordinært uttak, det vil si når alle spillerne er tilgjengelig, noe lenger enn for Glassverket-kollega Kristiansen.

– Det er tøff konkurranse. Det viktigste for Kristin blir å holde tak i sine utviklingsoppgaver. Stabilt jevne prestasjoner i Postenligaen er første steget på vei mot A-landslaget, sier Hergeirsson.

Nørstebø vet hva som skal til for å være med i betraktningen neste gang det skal gjøres et ordentlig landslagsuttak.

– Jeg må bare si det samme som før, at jeg må fortsette å jobbe godt hjemme. De vet hva jeg kan, og så må jeg sørge for å ta noen steg, både framover og bakover på banen, for å komme på nivå med de beste. Jeg synes det er positivt bare at jeg fikk lov til å bli med her, sier Nørstebø.

På grunn av skader har troppen til Throir Hergeirsson blitt noe redusert etter at de ankom Skien. Tilbake sitter ti spillere og fire trenere. Fordelen er at de som er igjen får tettere oppfølging.

– Så langt synes jeg samlingen har gått fint for min del. Det er ganske få spillere her, så da er det lettere å få vist seg frem og få god veiledning, sier Kristiansen.

Hergeirsson har store forventninger til storskåreren og liker det han ser på treningene i Skien.

– «Vikki» er i jevn og god utvikling. Hun gjennomfører treningene godt og trener veldig «skikkelig» for tiden. Men så gjelder det for henne å balansere belastningen, sier han.

Veronica Kristiansen har vært mer eller mindre «fast» i troppen til Hergeirsson i en lang periode, men tar ingenting for gitt.

– Man føler seg aldri trygg på å bli tatt ut. Man må alltid bevise at man fortjener plassen, sier hun.

Fellessamlingen startet torsdag og avsluttes søndag.

Av Peter Tubaas