• Her tester Rikke Klausen kneet sitt sammen med Roger Nebell etter tirsdagstreningen.

Klausen slapp med skrekken

14.02.14 // Rikke Klausen ble bekymret da hun pådro seg en vridning i det korsbåndskadde høyre kneet på trening denne uken. Hun må ta en håndballpause, men det kunne gått verre.

Skrevet av NTH

Det var på tirsdagstreningen at det smalt i det høyre kneet til Rikke Klausen. Hun ble raskt tatt hånd om av Glassverkets fysiske trener, Roger Nebell. Det ble noen tårer på bakspilleren akkurat da.

– Jeg fikk samme følelse som da jeg tok korsbåndet. Men jeg ble vel mest redd, tenker jeg. Heldigvis ser det ut til å ha gått relativt bra, forteller Rikke Klausen til glassverketelite.no.

Det er bare noen måneder siden hun gjorde comeback etter å ha vært ute ett år med en korsbåndskade.

– Det kjentes ikke ut som noe skjedde inne i kneet, men på utsiden. Vi testet kneet med én gang, og jeg fikk gått og løpt litt. Da var det bare litt ømt. Roger sjekket også kneet på onsdag. Jeg tror det har gått bra. Det er bare litt hovent nå, sier Klausen.

Nebell forteller at det er snakk om en lett strekk av ytre leddbånd og av den store senen som går fra hoften og ned til ytterkanten av kneet.

– Det er den senen man får «løperkne» i, men det er en belastningsskade. Det er svært sjelden at den blir skadet akutt. Teorien min er at hun er så godt trent at senen slo hardt inn tidlig for å beskytte kneet og på den måten hindret en mye verre skade, sier Nebell, som også så hva som skjedde.

– Hun løp fort hjem, snudde seg og skulle løpe baklengs da kneet knakk sammen.

19-åringen fikk samtidig en strekk i låret, men den er ubetydelig i den store sammenhengen. Det er for tidlig å konkludere, men Nebell tror Klausen har vært heldig.

– Jeg velger å gardere meg og si at hun i verste fall er ute fire til åtte uker, men det kunne gått mye verre, sier han.

Av Peter Tubaas