• Hege Bakken Wahlquist jubler etter skåring mot Levanger og Mari Molid (foran).

Toppskårer med tre mål

13.02.14 // Hege Bakken Wahlquist ble for første gang toppskårer for Glassverket, selv om det ikke skulle så mye til mot Levanger.

Skrevet av NTH

Drammen: Bakken Wahlquist og Glassverket har nå tatt 19 poeng, like mange poeng på 15 kamper som i samtlige 22 kamper i fjorårssesongen. Og det er kun to poeng opp til andreplass i Postenligaen.

– Det var kjempegodt med de to poengene. Det er bra at vi klarer å vinne sånne slitekamper også. Men jeg var litt redd på slutten. Da handlet det bare om å holde ballen unna mål, sier Hege Bakken Wahlquist til glassverketelite.no.

17-16-seieren betydde at Glassverket klarte å skåre akkurat like mange, eller få, mål mot Levanger onsdag, som i den målfattige kampen i Trønderhallen i høst (13-17).

– Det er helt utrolig at det blir så lite mål. Det er jo nesten samme resultatet som det var til pause i kampen mot Larvik. Men det var ingen stor dag heller. Det minner om kampen mot Flint. Da var vi også store favoritter, men klarer liksom ikke å finne det rette spenningsnivået. Vi får ikke opp farten og har ikke nok guts. Det må sitte oppe i hodet, tror 21-åringen.

En liten trøst for vestlendingen var at hun klarte å bli toppskårer med hele tre mål. Det er første gang i løpet av Glassverkets 37 kamper i Postenligaen at den mestskårende spilleren har så få mål.

– Jeg har ikke vært toppskårer før. Tre mål er jo ikke så mye. Men toppskårer er toppskårer, smiler hun.

Hun klarer likevel ikke å la være å å ergre seg for trickskuddet som denne gangen ikke fant veien til nettmaskene i starten av kampen. – Ja, huff, det var skikkelig irriterende, ler hun.

For ordens skyld ble kampens toppskårere Hanna Yttereng, Ane Eidem og Barbare Laszlo, alle Levanger, med fire mål hver.

Av Peter Tubaas