• Endelig kom skåringen for tålmodige Marthe Olsen.

Jublet for årets første mål

12.02.14 // Marthe Olsen fikk jobben på linja da Monica Iversen måtte kaste inn håndkleet rett før kampstart. Hun grep sjansen og skåret sitt første mål denne sesongen.

Skrevet av NTH

Åtte og et halvt minutt ut i andre omgang rev Marthe Olsen seg løs fra Mari Molid og Hanna Yttereng og satte ballen bak Sissi Karlsson i Levanger-buret til stillingen 11-11.

– Det var veldig deilig og en stor lettelse. Jeg skal ikke nekte for at jeg har tenkt en del på det. Endelig kom målet, og det var veldig godt med seier, smiler Olsen.

Etter 13 minutter i første omgang satte hun også ballen i mål, men ble avblåst.

– Det var litt surt å trampe når jeg endelig hadde fått tak i ballen og satt den i mål. Men man må bare nullstille seg igjen, sier 24-åringen.

Med en storspillende Monica Iversen å konkurrere med på linja har det ikke blitt mye spilletid på Marthe Olsen i år. En god kamp mot Levanger hjelper på selvtilliten.

– Det betyr veldig mye. Det gir meg litt mer ro og trygghet. Man blir jo litt usikker når man bare kommer innpå en gang i ny og ne. Men i dag var det gøy, og jeg sitter igjen med følelsen av å ha bidratt litt mer enn bare fra benken. Jeg vil gjerne være med og krige, sier hun.

Iversen fikk trøbbel med et lår under oppvarmingen, og Olsen fikk ikke beskjed om at hun skulle starte kampen før hun omtrent stod på banen.

– Jeg visste ikke noe før rett før kampstart. Men det er kanskje greit noen ganger, smiler hun.

Nå håper hun å gi strek-kollega Iversen mer kamp om plassen.

– Ja, det skal jeg gjøre. Det fine med Monica er at selv om vi er konkurrenter så samarbeider vi også godt, sier Olsen.

Det er første gang på ti kamper (siden Levanger borte i høst) at Iversen ikke kom på skåringslisten for Glassverket. Men hun vil mer enn gjerne se en Marthe Olsen i storform utover våren.

– Ja, jeg ble veldig glad da hun skåret i dag og er veldig glad for at hun presterer. Det var gøy å se Marthe på banen i dag, sier Iversen.

Olsen har jobbet tålmodig gjennom hele sesongen, og håper det løsner litt nå slik at hun får mer tid på banen framover.

– Jeg håper i hvert fall det. Jeg skal gjøre alt jeg kan for at det skal skje, smiler hun.

Av Peter Tubaas