• Det ble en ordentlig duell mellom Trine Olsen og Mari Molid i sluttsekundene.

Dramatisk sliteseier

12.02.14 // Det ble mer spennende enn de fleste hadde godt av da Glassverket tok en knepen 17-16-seier mot et hardt kjempende Levanger.

Skrevet av NTH

Ett mål skilte lagene, publikum hadde reist seg på tribunen, og det var kaotiske tilstander da Trine Olsen kastet seg over Levangers Mari Molid sluttsekundene i Drammenshallen i kveld.

– Det er sånne situasjoner jeg liker, når jeg virkelig må sette inn en takling. Jeg måtte bare ta et godt tak i henne, smiler Trine Olsen.

Glassverket gikk opp i en tremålsledelse med syv minutter igjen, og så ut til å skulle seile fra, men det ble i stedet høydramatisk etter at Silje Katrine Svendsen reduserte til 17-16 med ett minutt igjen å spille. En misforståelse mellom Kristin Nørstebø og Trine Olsen rett etter gjorde at ballen forsvant ut over sidelinja da Glassverket skulle kontrollere inn.

– I dag synes jeg vi viser at vi har den rutinen på slutten som vi manglet i fjor. Og vi klarte det sammen. Det må vi ta med oss. Det er ekstra gøy å vinne sånne kamper, selv om det er en ræva dårlig kamp. Men å slippe inn bare 16 mål er jo kjempebra, sier Olsen.

Frikastet til Molid kom det ingenting ut av og i det Monica Iversen vant ballen gikk sluttsignalet. Spillerne kunne juble, men i nesten hele kampen hadde det vært kladdeføre for de lilla. Da pleier tempoet å bli lavt – og presisjonen deretter.

– Denne kampen blir så tøff ene og alene fordi vi møter et lag som kjemper med nebb og klør for å overleve og som spiller med hjertet utenpå drakta, samtidig som vi har for få spillere som kommer opp på det nivået vi ønsker. Da blir det jevnt og tett, sier trener Geir Oustorp.

Guro Rundbråten spilte en praktkamp i mål, men framover på banen var det lenger mellom de gode prestasjonene. Emilie Christensen skjøt Glassverket opp i ledelsen fra start med sitt første mål på fire kamper, før Levanger tok kommandoen i kampen. Hjemmelaget gikk ikke opp i ledelsen igjen før Trine Bronsta med sitt aller første mål for sesongen skåret 8-7 etter 21 minutter.

– Det å vinne på en så dårlig dag er bra, og så er det gøy å se at vi har spillere som Trine Bronsta og Emilie Christensen som gjør gode innhopp i hver sin omgang. Vi er også veldig fornøyd med hvordan Marthe Kristin Olsen tar utfordringen når hun får beskjed om å overta for Monica Iversen rett før start. Guro Rundbråten leverte også en kjempegod kamp for oss i dag, oppsummerer Geir Oustorp.

Kampfakta: Glassverket – Levanger 17-16 (9-10/8-6)
Postenligaen, Drammenshallen, onsdag 12. februar 2014 – kl 1800
Tilskuere: 475

Glassverket: Guro Rundbråten, Monica Iversen, Charlotte Aasbø, Trine Olsen 1, Kristin Nørstebø 2, Hege Bakken Wahlquist 3, Mina Gustavsen 1, Pia Christine Narvesen 2, Marthe Kristin Olsen 1, Renate Saastad Sømme 2, Lena Charlotte Foss, Trine Bronsta 2,Veronica Egebakken Kristiansen 2, Emilie Christensen 1
Toppskårere: Hege Bakken Wahlquist, Glassverket 3 og Hanna Yttereng og Ane Eidem 4
Tominuttere: Glassverket 3 og Levanger 5
Gule kort: Glassverket 1 og Levanger 3
Rødt kort: Levanger 1

Neste kamp: Fredrikstad – Glassverket (Postenligaen), Kongstenhallen, onsdag 19. februar 2014 – kl 1900

Av Peter Tubaas