• Veronica Kristiansen og Kristin Nørstebø skal på landslagssamling senere i uken.

– Glassverket er en god utviklingsarena

10.02.14 // På torsdag møter to Glassverket-spillere på den «hjemlige» landslagssamlingen i Skien. Trener Kenneth Gabrielsen mener Glassverket er en god arena for å utvikle landslagsspillere.

Skrevet av NTH

Om noen få dager skal Veronica Kristiansen og Kristin Nørstebø møte på Sportellet i Skien for en firedagers landslagssamling med spillere fra hjemlig liga, minus Larvik.

– Begge har vært med før, så de vet hva de går til. Jeg tror de får en god treningshelg og optimal oppladning til Fredrikstad-kampen uken etter. Det er perfekt å ha spillere på landslag. Det gir positive ringvirkninger for hele treningsgruppa vår, sier Glassverket-trener Kenneth Gabrielsen.

De lilla har tatt lange skritt i riktig retning rent sportslig i vinter, og Gabrielsen mener at Glassverket har vist seg å være en god arena for å utvikle seg som håndballspiller.

– Jeg tror ikke så mange andre klubber kan tilby et mye bedre treningsmiljø. Det er sikkert enda tøffere i Larvik, men alle kan ikke spille der. Jeg mener Glassverket er en god utviklingsarena allerede, og vi jobber hardt hver eneste dag for at den skal bli enda bedre, sier han.

Førsteprioritet er å jobbe for at spillerne får en totalbelastning som ikke er for stor.

– Det handler mye om å få riktig balanse mellom det å trene, hvile, jobbe eller gå på skole. Vi jobber hele tiden for at spillerne skal få rammevilkår som gjør dem i stand til å prestere bedre på banen, legger Gabrielsen til.

Samtidig understreker Glassverket-treneren at sportslig fremgang er avhengig av et solid fundament i bunnen med tanke på administrasjon og samarbeidspartnere.

– I dag har vi både en sunn økonomisk drift av klubben og gode sportslige resultater, noe som er et godt utgangspunkt å bygge videre på, sier han.

Av Peter Tubaas