• Nina Heglund kan strekke strikken lenger og lenger. Her under skuddtrening tidligere i uken.

Heglund friskmeldt

09.02.14 // Mandag trener Nina Heglund for første gang «som normalt» etter kneskaden som har satt henne på sidelinjen i snart fire måneder.

Skrevet av NTH

Etter grundige tester på fredagstreningen ga fysioterapeut Roger Nebell klarsignal til Nina Heglund om at hun kan bedrive kontaktsport igjen.

– Det betyr håndball, smiler Nina Heglund. – Det var kjempedeilig å få den beskjeden.

Men trene helt som normalt kan hun foreløpig ikke. 20-åringen kommer fortsatt til å skynde seg sakte.

– Jeg må bygge meg opp til å tåle å være med på hele treninger igjen. Jeg må både bli i god nok fysisk form, og jeg må passe på at jeg ikke overbelaster kneet.

Under testene på fredag måtte hun blant annet gjøre den trøblete høyre-venstre-finten, hinke bakover på begge beina og få konstatert at hun ikke haltet eller kompenserte for det skadde kneet på noen som helst måte.

– Det er litt mentalt også, jeg må lære meg til å stole på kneet mitt igjen. Derfor vil jeg nok ikke være med i rent håndballspill ennå, men jeg kan være med litt i spillsekvenser som er kontrollerbare. Jeg satser på å gradvis bli med på mer og mer, sier hun til glassverketelite.no.

Av Peter Tubaas