• Trine Olsen og Kristin Nørstebø håper publikum prioriterer live idrett under OL.

Slik løser du OL-floka

06.02.14 // Håndball eller OL? For mange er svaret opplagt. Men noen vil ha med seg begge deler. Her er kollisjonsguiden til OL, og Glassverket-spillernes løsning på problemet.

Skrevet av NTH

Den offisielle åpningsseremonien er på fredag, men allerede torsdag var de første øvelsene i gang i de olympiske leker i Sotsji.

Vi kan starte med å berolige publikum. Det er ingen kollisjoner mellom Glassverket-kamper og typisk viktige «norske» øvelser. Men noen godbiter går parallelt med Postenligaen. Tsjekkia – Sverige i ishockey går for eksempel samtidig med Glassverkets hjemmeoppgjør mot Levanger.

– Det er alltid best å se sport live, så jeg håper flest mulig kommer og ser oss i Drammenshallen. Så kan publikum dra hjem og se på OL-sendingene på TV eller internett etterpå, sier Kristin Nørstebø til glassverketelite.no.

Trine Olsen ser ikke problemet.

– De fleste har PVR nå til dags, så det er bare å sette den på opptak og komme til hallen først. Vi kunne kanskje satt opp en storskjerm i hallen også, som vi har gjort tidligere, sier Olsen.

Trine Bronsta er enig og mener folk må rydde plass til litt håndball i et hektisk OL-program.

– Det blir mye vintersport på TV-fremover, så jeg synes folk skal se håndball live når de kan. Det er bare å ta opp det de ønsker og se det i reprise etterpå, sier hun.

Nina Heglund har ytterligere et alternativ.

– Vi har jo TV2 Sumo da, enten du velger å dra i hallen eller sitte hjemme. Både Postenligaen og OL kommer der, men vi ser gjerne at folk kommer og ser på oss. Håndball er viktigst, konstaterer Nina Heglund.

For spillerne blir det en større utfordring å få med seg mye fra OL, ettersom det trenes mye mellom kampene, også på dagtid.

PS! Du kan bestille TV2 Sumo via Glassverket.

Kollisjonsguiden:

12. februar
1800: Glassverket – Levanger, Drammenshallen
Kolliderer med:
1645: Pardans friløp
1800: Ishockey menn, Tsjekkia – Sverige
1800: Ishockey menn, Latvia – Sveits
1830: Snowboard, Halfpipe finale, kvinner

19. februar
1900: Fredrikstad – Glassverket, Kongstenhallen
Kolliderer med:
1800: Ishockey menn, kvartfinale 3 og 4
1823: Bob kvinner, løp 4 av 4

23. februar
1600: Glassverket – Nordstrand, Drammenshallen
Kolliderer (nesten) med:
1300: Ishockey menn, finale

Av Peter Tubaas