• Her deler Nina Heglund ut prisen til banens beste spiller mot Storhamar, Kristin Nørstebø. Begge gleder seg til OL.

Bærer alltid OL-ringene med seg

05.02.14 // En av spillerne til Glassverket har deltatt i OL og tatovert OL-ringene på kroppen. Vi har sjekket OL-stemningen blant noen av spillerne før det braker løs på torsdag.

Skrevet av NTH

Som de fleste vet, spilte Glassverkets Nina Heglund OL-håndball for England under sommer-OL i 2012.

– Å delta i OL er en idrettsutøvers største drøm. OL i London vil jeg huske resten av livet mitt, sier Asker-jenta til glassverkerelite.no.

OL-deltakelsen er en opplevelse som er risset inn i minnet til bakspilleren for alltid. Og på kroppen.

– Etter OL tatoverte jeg OL-ringene og «London 2012» på ribbeina. Det var rett og slett fordi jeg synes det var så stort, og jeg vet ikke om jeg får oppleve noe så stort igjen som idrettsutøver, smiler hun.

Når vinter-OL starter på torsdag er snowboard en av grenene hun har størst forventninger til.

– Jeg tenkte å se litt mer på OL i år enn jeg har gjort tidligere. Jeg så X-games nettopp og ble veldig fascinert av slopestyle, sier hun.

Vi har også spurt ytterligere tre spillere om de gleder seg til OL, hvilken øvelse de ser mest fram til og hvilken gren de selv ville konkurrert i om de fikk velge:

Trine Bronsta prøvde seg som alpinist i sine yngre dager, noe som ikke var helt unaturlig siden hun vokste opp ved Haukås-bakken i Drammen.

– Jeg var ganske ung, kanskje i ti-tolvårsalderen. Jeg ble ikke veldig god, men jeg husker det ble noen tredjeplasser. I OL gleder jeg meg mest til å se langrenn og skiskyting. Hvis jeg skulle deltatt selv måtte det blitt i alpint. Storslalom tror jeg ville blitt min øvelse, sier Bronsta, som også er kjent for sine golfferdigheter.

Kristin Nørstebø drev med aktiv langrenn helt til 15-16-årsalderen. Da måtte hun velge mellom ski og håndball.

– Jeg er vel det man kaller sportsidiot, så jeg gleder meg veldig til OL. Jeg ser gjerne alt. Jeg gleder meg mest til langrenn, skiskyting og alpint. Jeg synes også snowboard er veldig kult. Skulle jeg deltatt selv måtte det vært i skiskyting. Det ser så gøy ut å være god i skiskyting. Jeg kunne ikke vært skihopper, det hadde jeg aldri turt, ler Nørstebø.

Trine Olsen velger seg også de idrettene hvor Norge tradisjonelt har vært gode.

– Jeg ser veldig fram til OL og har lyst å se mest mulig, spesielt skiøvelsene. Vi får håpe det ikke krasjer for mye med trening, for da må jeg jo bli hjemme, spøker hun. – Det er vel skiskyting, langrenn og alpint som blir mest interessant. Jeg tipper vi klarer å ta tre gull mer enn i forrige OL*, sier Olsen, som måtte drevet med lagidrett om hun selv skulle vært med.

– Ja, da måtte det vel blitt ishockey. Det er jo veldig gøy. Der kan man også bytte ofte, som i håndball. Det er litt vrient om du går femmila, humrer hun.

Alle sportsglade kan benke seg foran TVen allerede torsdag morgen kl 0700, når kvalifiseringen i slopestyle (snøbrett) starter i Sotsji.

*i så fall blir det 12 gull til Norge, red.anm.

PS! Torsdag serverer glassverketelite.no deg en eksklusiv kollisjonsguide til OL. Følg med!

Av Peter Tubaas