• Monica Iversen kaster seg inn i duellene, enten det er snakk om fotball eller håndball.

– Januar har gitt oss mer selvtillit

04.02.14 // En tøff januar avløses av en enda tøffere februar, men da er det ekstra godt å ha en sterk måned bak seg, mener Glassverket-nestor Monica Iversen.

Skrevet av NTH

Mandag kom meldingen om at Byåsen-kampen 16. mars er flyttet til 5. mars. Det betyr at det blir seks kamper på 22 dager for Glassverket, mot seks kamper på 25 dager i januar.

– Det bare gleder vi oss til. Det er jo det å spille kamper som er gøy. Men det var greit å få noen fridager etter Storhamar-kampen og to uker til å trene godt og gjøre seg klar for neste periode med hardkjør, sier Monica Iversen til glassverketelite.no.

Lagkapteinen ble bare med på fotballoppvarmingen under mandagens trening i Drammenshallen. En lei forkjølelse fra helgen hadde ikke helt sluppet taket.

– Jeg fikk beskjed om bare å bli med en liten stund, og det var sikkert lurt. Jeg satser på å være i full gang igjen i dag, sier hun.

Og før treningen mandag oppsummerte laget og trenerteamet januar måned sammen. Innledningen på vårsesongen har vært meget oppløftende for de lilla.

– Man håper jo på så mange poeng som mulig. Når vi står igjen med åtte poeng av tolv mulige, er jeg meget godt fornøyd, sier Iversen. – Januar har gitt oss mer selvtillit. Det er veldig god stemning i laget. Vi har vist at vi er gode håndballspillere, og at vi kan slå de beste lagene når vi er på topp, sier hun.

Iversen vært med hele veien fra 2. divisjon til øvre halvdel av Postenligaen. Men selv etter syv sesonger og to opprykk med Glassverket har hun ikke tenkt til å bli for fornøyd.

– Vi tar med oss det gode vi har gjort, men vi kan ikke gi oss der. Det er jo mange kamper igjen. Vi skal bare jobbe hardt videre. Alle kan bli bedre, smiler strekspilleren.

Glassverket har allerede nesten like mange poeng som i den første sesongen på øverste nivå. Iversen mener laget har mer rutine og flere strenger å spille på enn i fjor.

– Ser vi på Oppsal-kampen, hvor vi lå under til pause, kunne vi fort ha tapt med ti mål i fjor. I stedet så vinner vi etter en sterk laginnsats i andre omgang. I år har vi klart å begrense de dårlige periodene. Det så vi for eksempel mot Larvik, hvor vi lå under 1-7 etter syv minutter, men klarte å hente oss ganske raskt inn igjen. Vi gjorde omtrent det samme etter pause, sier Monica Iversen.

Mandag sa landslagstrener Thorir Hergeirsson til glassverketelite.no at han tror Glassverket kan være en medaljekandidat i årene som kommer.

– Det er hyggelig å bli lagt merke til. Men vi har en jobb å gjøre, for det kommer ikke av seg selv. Det er mange lag som har ambisjoner. Se bare hvor tett tabellen er nå, med to poeng mellom andre- og sjetteplass, sier hun.

Av Peter Tubaas