• Thorir Hergeirsson snakket om landslaget og lagbygging til sponsorene.

Thorir tror på Glassverket

03.02.14 // Landslagstreneren tror Glassverket kan være en stabil medaljekandidat i årene fremover.

Skrevet av NTH

Da Thorir Hergeirsson og Mia Hermansson Høgdahl kom for å se Glassverket mot Storhamar forrige uke holdt de samtidig et foredrag for klubbens sponsorer.

– Jeg er imponert over Glassverkets inntreden i norsk topphåndball. Det er mye entusiasme, og potensialet er stort. Jeg tror klubben kan være en stabil medaljekandidat i årene fremover, sa han til mer enn 100 fremmøtte.

Glassverkets hjemmeside tok også en prat med landslagssjefen. Vi spurte hva som skal til for at klubben skal bli den stabile medaljekandidaten han snakker om.

– Det er viktig å beholde stammen i laget og fortsatt være blant de lagene som trener mest og best. Det har jeg inntrykk av at Glassverket har gjort. Kontinuitet er viktig både i spillergruppa, ledelsen, trenerteamet og i apparatet rundt. Glassverket har et godt utgangspunkt i et spennende trenerteam og en homogen spillergruppe, mener Hergeirsson.

En toppklubb er også helt avhengig av økonomiske støttespillere. Oppmøtet på sponsortreffet imponerte begge landslagstrenerne.

– Jeg har ikke vært på et sånt treff med så mange folk før, men her er det jo stappfullt. Det vitner om stor entusiasme rundt klubben. Det er tydelig at Glassverket betyr mye for mange, sier Mia Hermansson Høgdahl.

– Oppmøtet var gledelig. Det sier en del om potensialet. Det ser ut som det er stor interesse rundt laget. I tillegg er Drammen en storby, som har alle fasiliteter og ligger nær Oslo. Det er midt i blinken for topphåndball, legger Hergeirsson til.

I innlegget sitt snakket islendingen om lagbygging og hvordan de organiserer det interne livet i landslaget slik at alle presterer best mulig. Vi spør hvordan erfaringsutvekslingen er mellom klubb og landslag og hvordan klubbene kan nyttegjøre seg av landslagets kompetanse.

– Det varierer og er litt personavhengig. Men vi prøver å ha god kontakt med klubbene og ekstra tett kontakt med de som har landslagsspillere. Vi vil gjerne dele erfaringer, delta i diskusjoner og motta nye impulser selv også. Alle må finne sin arbeidsform og sine metoder. Det er flere veier som leder til målet, understreker han.

Glassverket har slått medaljekandidater som Tertnes, Byåsen og Storhamar de siste månedene. Men landslagstrenerne er ikke overrasket over fremgangen til de lilla.

– Nei, jeg synes det er omtrent som forventet. Glassverket knotet litt i begynnelsen, men nå begynner det å ta form. Det er normalt at det svinger litt, men det ser mer stabilt ut nå, sier Hergeirsson.

– Laget har vokst, og vi har egentlig bare ventet på at det ville sette seg. Det tar alltid litt tid når nye spillere skal spilles inn. Det er et spennende lag på gang og ikke minst så blir Glassverket som klubb interessant å følge framover, sier Mia Hermansson Høgdahl.

Av Peter Tubaas