• Her er Mina Gustavsen og Tiril Günther Merg på trening tidligere i uken.

Tiril og Mina coachet GIF2 til storseier

01.02.14 // Sist søndag stod Tiril Günther Merg og Mina Gustavsen ved roret da Glassverket 2 møtte Hønefoss 2 på bortebane.

Skrevet av NTH

Langtidsskadde Tiril Günther Merg har fortsatt en lang opptreningsfase foran seg. Da er det godt med noen utfordringer som krydrer hverdagen. For noen dager siden takket hun ja til å lede 2. divisjonslaget i kamp.

– Det er veldig hyggelig av Anja Lønseth å spørre. Hun er flink til å ta oss med på ting. Hun skjønner nok at det er litt kjedelig å gå skadet. Og det var veldig godt å ha med seg Mina på sidelinjen, sier Günther Merg til glassverketelite.no.

Gustavsen lot seg nemlig ikke be to ganger da hun fikk sjansen til å være lagleder på «hjemmebane» i Ringerikshallen.

– Jeg skulle hjem til Hønefoss i helgen, så da ble jeg med Tiril på benken. Det var veldig gøy. Og det er alltid greit å være to. Vi byttet litt på å ta taktikk og ha styringen, sier Gustavsen.

Anja Lønseth leder vanligvis andrelaget, men måtte spille selv denne gangen. Hun skåret fem ganger, og Veronica Våraker åtte. Men ikke en gang til sammen skåret de like mye som kampens toppskårer, elitelagets Trine Bronsta, med hele 14 fulltreffere.

– Trine var helt rå i den kampen. Og siden vi vant så stort var det en fin kamp å være lagledere i. Det er et veldig greit lag å lede. Det er ingen som krangler, og alle er positive, sier de to unge laglederne.

Glassverket 2 vant til slutt 39-21 borte mot Hønefoss 2.

– Dommerne kom bort til oss etterpå og sa at det var veldig bra sportslig ledelse fra benken. Men det var kanskje fordi vi aldri kjeftet på dem, i motsetning til den andre treneren. Vi bare bestemte oss for å spre litt glede, vi, ler Gustavsen.

Tiril Günther Merg har prøvd seg litt som trener tidligere, men aldri i en offisiell kamp.

– Spesielt var timeout’ene utfordrende. Vi kunne ikke bare stå der å si «bra». Man må ha noe mer å si, så vi måtte jo tenke oss om litt. Men spillerne tok også litt av timeoutene selv, sier 20-åringen.

– Det har jo vært drømmen å få være den som styrer for én gangs skyld. Man har jo ofte så mye man vil si selv, men man må jo alltid høre etter i stedet, sier Gustavsen.

Begge tror det er nyttig for dem som spillere å få lære litt om lagledelse.

– Man får et litt annet syn på det å være trener i en kampsituasjon etter å ha prøvd det selv. Man må være så aktiv hele tiden, blant annet med bytter og tilbakemeldinger, sier Günther Merg.

Glassverket-trener Kenneth Gabrielsen har fått med seg at to av hans spillere prøver å gå i hans fotspor.

– Ja, jeg har fått gode rapporter på dem, så jeg tenkte de kunne få ta over en periode. Så kan jeg få litt fri, spøker han.

Men han får neppe noen konkurranse fra de to om trenerjobber med det første.

– Nei, jeg tror ikke jeg skal ta en trenerutdannelse. Men barna ville jeg stilt opp for, smiler Tiril Günther Merg.

– Ja, for unga mine kan også jeg bli trener, men noe mer seriøst vet jeg ikke ennå, sier Mina Gustavsen.

GIF/FACT: Fredag kveld spilte Glassverket 2 uavgjort 23-23 mot serieleder Pors. Tiril Günther Merg var assistenttrener, mens Anja Lønseth var tilbake ved roret. Mina Gustavsen var på banen som spiller denne gangen.

Av Peter Tubaas