• Kristin Nørstebø (tv) og Veronica Kristiansen er tatt ut til fellessamlingen.

– Fin mulighet til å vise seg fram

31.01.14 // Kristin Nørstebø slår følge med Veronica Kristiansen i landslagstroppen som skal på fellessamling i Skien sammen med juniorlandslagene. – Gøy og litt uventet, sier hun.

Skrevet av NTH

Glassverkets og Postenligaens toppskårer Veronica Kristiansen var som ventet en del årets første landslagstropp. At også Kristin Nørstebø ble tatt ut var ingen overraskelse, men heller ingen selvfølge.

– Jeg var på ingen måte sikker. Det var gøy og litt uventet. Men det er jo et mål å være blant de som er aktuelle for disse hjemlige samlingene, sier en glad Kristin Nørstebø til glassverketelite.no

Nørstebø er med på samling for første gang som Glassverket-spiller og var sist med på A-landslaget da hun ble hentet inn som reserve under Nettbus Open i slutten av mai.

– Det er hyggelig at de ser at det har vært fremgang. Jeg har vel vært litt opp og ned det siste året og har skjønt at jeg må heve meg. Da er det gøy å ha greid det, sier hun.

På grunn av europacupspill er ikke Larvik-spillere med i troppen. Spillere i utenlandske klubber er heller ikke med. Men det legger ingen demper på gleden.

– Jeg hadde kanskje ikke vært med denne gangen hvis alle var tilgjengelige, men tenker ikke så mye på det. Jeg synes bare det er en fin mulighet til å vise seg fram og skal gjøre det beste ut av det, lover 23-åringen.

Thorir Hergeirsson og Mia Hermansson Høgdahl var tilstede da Kristin Nørstebø var banens beste under festforestillingen mot Storhamar, men det er mer enn den kampen som ligger til grunn for uttaket.

– Jeg synes jeg har prestert jevnt ganske godt i det siste, spesielt bakover. Og så hjelper det sikkert at jeg bidrar med litt assister og mål. Jeg hadde noen veldig dårlige kamper før jul, men tror jeg har hevet snittet litt.

– Det var et fortjent uttak, kommenterer trener Kenneth Gabrielsen. – Kristin har forbedret seg spesielt i forsvarsspillet og er i mine øyne en av de beste høyre toerne i forsvar i ligaen. Både hun selv og vi ser gjerne at hun skårer mer, men det er jeg overbevist om kommer, sier han.

I 2010 ble Nørstebø juniorverdensmester sammen med Veronica Kristiansen (og Guro Rundbråten). Men mens Kristiansen er i ferd med å etablere seg i den norske A-landslagstroppen, også når samtlige spillere er tilgjengelig, har ikke Nørstebø helt kommet dit – ennå.

– Det er naturligvis drømmen. Jeg ønsker å bli så god. Men det er ikke noe jeg går rundt og tenker på hver dag. Det får heller bli et resultat av at jeg tar noen steg hele veien og til slutt blir god nok, sier den ambisiøse Glassverket-spilleren.

GIF/FACT: Det er første gang på ett år at Glassverket har to eller flere spillere i en A-tropp. På tilsvarende samling i fjor var Jeanett Kristiansen og Alma Hasanic tatt ut i tillegg til Veronica Kristiansen (som måtte melde forfall).

Av Peter Tubaas

Troppen til fellessamling i Skien 13. – 16. februar 2014
Stine Lidén, Storhamar IF
Silje Solberg, Stabæk Håndball
Linn Gossé, Tertnes Håndball Elite
Kristin Nørstebø, Glassverket IF
Camilla Herrem, Byåsen Elite
Sanna Solberg, Stabæk Håndball
Hanna Yttereng Levanger HK
Veronica Kristiansen, Glassverket IF
Tonje Løseth, Tertnes Håndball Elite
Mari S. Molid, Levanger HK
Marie Henriksen, Byåsen Elite
Kamilla Sundmoen, Storhamar IF
Maja Jakobsen, Storhamar IF
Tonje Nøstvold, Byåsen Elite
Betina Riegelhuth, Storhamar IF