• Hege Bakken Wahlquist jubler etter at trickskuddet gikk i mål.

Tok fram trickskuddet igjen

30.01.14 // For andre kamp på rad overlistet Hege Bakken Wahlquist en landslagskeeper med trickskuddet sitt.

Skrevet av NTH

Mot Larvik var det Cecilie Leganger og mot Storhamar i går kveld var det Stine Lidén som måtte se langt etter trickskuddet til Hege Bakken Wahlquist. Årdølen kom omtrent rett fra benken da hun leverte kampens frekkeste skåring.

– Det var gøy. Jeg har øvd en del på det på trening i det siste, så jeg føler meg ganske trygg på det skuddet nå. Keeperen kommer ut, så da er det bare å skru den rundt, smiler hun.

I løpet av to minutter skåret Bakken Wahlquist to ganger. Det andre målet kom etter en retur på skudd fra Veronica Kristiansen og sendte Glassverket for første gang opp i en tremålsledelse etter 23 minutter i andre omgang.

– Det var kjempedeilig å få de målene, for jeg var så sur etter de to bommene mine i første omgang, ler hun.

Hun synes det var herlig med revansje mot Storhamar etter at Glassverket tapte med ett mål i bortekampen.

– Det er så godt å vinne sånne kamper mot storlag, ikke minst når kampene er jevne og vipper til vår favør på slutten, sier vestlendingen.

Bakken Wahlquist skåret hele fire mål i første omgang mot Larvik på lørdag, men traff ikke blink før pause mot Storhamar.

– Det gikk ganske dårlig for min del i første omgang. Heldigvis kom Charlotte Aasbø inn og skåret og gjorde det bra. Men det var artig å få sjansen igjen på slutten.

Og nå går kantspilleren langt i å love flere trickskudd fremover.

– Ja, vi får satse på det. Jeg har blitt bedt om å ikke tenke så mye i skuddøyeblikket. Og det er det jeg prøver på, så da skjer det kanskje sånne ting, smiler Hege Bakken Wahlquist lurt.

Av Peter Tubaas