• Veronica Kristiansen ble både Glassverkets og Postenligaens toppskårer i kveld.

Jubelavslutning på jubelmåned

29.01.14 // Glassverket satte Storhamar på plass med 27-23, samtidig som Veronica Kristiansen inntok toppskårerposisjonen i Postenligaen. – Fantastisk kamp, jublet Kristiansen etter seieren.

Skrevet av NTH

Jubelen stod i taket i Drammenshallen etter den knallsterke seieren mot serietoer Storhamar, som var et verdig punktum på en hektisk måned.

– Det var en helt fantastisk kamp. Det er utrolig gøy å slå et lag som Storhamar. Vi hadde forberedt oss maksimalt til denne kampen, og så kliner vi til fra start. Klart vi er fornøyde da, smiler kampens toppskårer, Veronica Kristiansen.

Det går mot en spennende sesongavslutning, for selv om Glassverket fortsatt ligger på sjetteplass på tabellen, er det bare to poeng opp til andreplass.

– Det var utrolig deilig å slå Storhamar. Ingenting er bedre enn å være trener for det laget her, gliste trener Kenneth Gabrielsen etter kampen.

Glassverket tok fire seirer av seks mulige i januar, hvorav to mot topplag som Byåsen og Storhamar.

– Jeg tror ikke Byåsen tok oss helt på alvor, men jeg vet Storhamar gjorde det. Det var en større prestasjon å vinne i dag. For hver seier blir vi tatt mer og mer seriøst, så det er sterkt av jentene å stå i mot presset, sier Gabrielsen.

Glassverket har 17 poeng etter 14 kamper, bare 2 poeng bak det laget hadde i hele fjor. Det har vært mye å glede seg for både for publikum og de som jobber rundt laget.

– Det er mange som ofrer utrolig mye for at dette skal bli bra. Da er det gøy å få så godt betalt. De gledene vi får ved å holde på med dette kan ikke beskrives. De må oppleves, sier treneren.

Glassverket lå under med ett mål til pause, men lagene byttet på å lede med ett eller to mål i nesten hele kampen. Først de siste seks-syv minuttene begynte de lilla å dra i fra.

– Jeg hadde troa på at vi skulle vinne hele veien. Vi er både sterke kollektivt og har gode individuelle ferdigheter i dag. sier Kristiansen.

Foran landslagstrener Thorir Hergeirsson vant Veronica Kristiansen «skuddduellen» mot Betina Riegelhuth med 8-1. Hun skjøt seg også til topps på toppskårerlisten i Postenligaen med 91 mål, ett foran Larviks Nora Mørk.

– Det var jo morsomt, selv toppskårertittelen ikke er noe fokus for meg. Men jeg har jobbet med å tore å bruke skuddet mitt oftere, og det er gøy å se at det betaler seg, sier hun.

Kampfakta: Glassverket – Storhamar 27-23 (13-14/14-9)
Postenligaen, Drammenshallen, onsdag 29. januar 2014 – kl 1900
Tilskuere: 976
Glassverket: Guro Rundbråten, Monica Iversen 3, Charlotte Aasbø 1, Trine Olsen, Kristin Nørstebø 6, Hege Bakken Wahlquist 2, Martine Hansen Sundet, Pia Christine Narvesen 2, Renate Saastad Sømme 5, Veronica Egebakken Kristiansen 8, Emilie Christensen.
Toppskårere: Veronica Kristiansen, Glassverket 8 og Linn Marie Birkeland, Storhamar 6
Tominuttere: Glassverket 3 og Storhamar 4
Gule kort: Glassverket 2 og Storhamar 2
Neste kamp: Glassverket – Levanger (Postenligaen), Drammenshallen, onsdag 12. februar 2014 – kl 1800

Av Peter Tubaas