• Veronica Kristiansen skåret syv ganger mot Larvik i helgen og er Glassverkets toppskårer.

Klart for skytterduell

27.01.14 // Snart er det nytt landslagsuttak, og landslagstrener Thorir Hergeirsson sitter på tribunen når to av de mest målfarlige spillerne i Postenligaen møtes til duell på onsdag.

Skrevet av NTH

Landslagstrener Thorir Hergeirsson holder foredrag for Glassverkets sponsorer før kampen mot Storhamar, og flere landslagsaktuelle spillere vil være i aksjon i kampen han skal se sammen med sin assistent Mia Hermansson Høgdahl.

– Det er morsomt at landslagstrenerne kommer og ser på oss. Da vil man selvfølgelig vise seg litt ekstra fram. Vi har en god dialog jevnlig, men har også avtalt at vi skal ta en prat dagen etter, sier Veronica Kristiansen til glassverketelite.no.

Et nytt landslagsuttak er trolig få dager unna. Neste samling er 13. – 16. februar i Skien.

– Det er alltid stas med samling, og jeg håper jeg fortsatt er inne i varmen. Det er uansett en fellessamling med både A-landslaget, rekrutt og junior. Da bør det være muligheter. Kanskje vi får med flere fra Glassverket også. Det hadde vært gøy, sier Kristiansen.

Veronica Kristiansen fikk sin mesterskapsdebut for Norge mot Paraguay 10. desember, hvor hun skåret etter bare 50 sekunder. Dessverre kom ikke Norge lenger enn til kvartfinalen.

– Det har vært hardt å legge den skuffelsen bak seg. Men nå har vi helt fram til desember på å forberede oss godt til neste mesterskap. Vi skal komme sterkt tilbake, lover hun.

Kristiansen er den eneste Glassverket-spilleren som har skåret i alle seriekampene til nå. Mot Larvik i helgen ble det syv mål, blant annet lagets 300. mål denne sesongen.

– Jeg føler jeg har mer inne enn jeg har fått vist til nå. Jeg bommer fortsatt for mye på mål. Men jeg er fornøyd med at det ble noen mål mot slutten. Da var jeg litt sur på grunn av at jeg fikk frimerke, smiler hun.

23-åringen har 6,4 mål i snitt i Postenligaen i år, mot 6,0 i hele fjorårssesongen. Det overrasker henne.

– Jeg trodde helt ærlig at det ikke var fremgang fra i fjor. Men det er mulig jeg skårer mer fordi jeg tør å ta flere sjanser, men at jeg derfor også bommer oftere. Det er mitt inntrykk i hvert fall, sier hun.

I ett døgn var Kristiansen toppskårer i Postenligaen, hvis vi kun teller spillemål. Hun har nå 67 mål, tre bak Tonje Nøstvold, som er oppe i 70 etter Byåsens målrike kamp mot Nordstrand på søndag.

Like bak Kristiansen følger Storhamars Betina Riegelhuth med 66 spillemål. Det betyr at det er duket for duell mellom storskårerne på onsdag.

– Jeg tenker ikke så mye over antall mål eller annen statistikk. Jeg er mer opptatt av å spille gode kamper. Og det skal vi gjøre på onsdag. Vi tar med oss det kollektive fra første omgang i Larvik. Da tok vi oss litt bedre tid i angrep og fant lukene i forsvar. Spiller vi like bra mot Storhamar blir det vrient å møte oss, smiler Veronica Kristiansen.

Av Peter Tubaas