• Her får Rikke Klausen beskjed om at hun skal på banen mot Larvik.

Klausen matches forsiktig

26.01.14 // Rikke Klausen kunne glede seg over syv Postenliga-minutter borte mot Larvik, ti uker etter sist hun var på banen.

Skrevet av NTH

Rikke Klausen fylte 19 år på torsdag, så det var en slags forsinket bursdagsgave hun fikk av trener Kenneth Gabrielsen da han ga henne beskjed om å gjøre seg klar til innsats.

– Jeg vet jo at sjansen for å få spille er ganske liten, så det var gøy at jeg fikk slippe til, sier Klausen til glassverketelite.no etter sin andre Postenliga-kamp.

Hun byttet med Pia Narvesen på høyre kant etter 14 minutter i andre omgang. Hun kom ikke på skåringslisten de syv minuttene hun spilte, men klarte å gjøre seg bemerket på andre måter. Det minnet mest om amerikansk fotball da Klausen kastet seg etter ballen drøyt midtveis i omgangen.

– Det var en dårlig pasning av meg, så jeg måtte nesten prøve å gjøre det godt igjen. Og jeg fikk jo tak i ballen, ler Rikke, som med et tigersprang snappet ballen foran beina på Gro Hammerseng-Edin og Linn-Kristin Riegelhuth Koren. Hun fant til og med Veronica Kristiansen, slik at angrepet kunne fortsette, i stedet for å få kontring i mot.

Hun var ikke synlig redd for høyrekneet sitt der hun kastet seg inn i duellen med Larvik-stjernene. Hun har skadet korsbåndet i samme kneet to ganger og gjorde comeback for andrelaget til Glassverket 6. november. Fire dager etter kom hun innpå i sin første Postenliga-kamp, borte mot Nordstrand.

– Jeg merker ikke noe til skaden. Jeg føler meg skadefri for første gang på to år. Formen er mye bedre enn på lenge, og det går bra på trening. Men jeg er ikke helt der jeg var. Jeg får ta det som det kommer framover. Jeg må spille meg i gang igjen, sier hun.

Trener Kenneth Gabrielsen tar heller ingen sjanser med den venstrehendte 19-åringen.

– Rikke er i en opptreningsfase, så vi matcher henne forsiktig. Vi er mer opptatt av å få henne klar til neste sesong. Vi gleder oss til å se henne i oppkjøringen, sier han.

Klausen fikk avsluttet én gang mens hun var på banen. Skuddet reddet Lene Rantala med venstrearmen. I trekket etter fikk Glassverket-spilleren sin første utvisning for sesongen.

– Det var jo ikke en tominutter da. De må jo tåle å bli tatt litt i? Dommerne mente nok at det var litt for strake armer. Jeg synes hun datt for lett. Det er sånn som skjer, men det ble mange utvisninger, og jeg følte vi var én mindre på banen store deler av kampen, sier Rikke Klausen, som ikke var komfortabel med måten Glassverket tapte på.

– Det var et surt tap. Vi spilte uten press, og da burde vi hatt lavere skuldre. Vi burde skåret flere mål og stått bedre i forsvar. Vi kunne tapt på en bedre måte, men Larvik er jo gode, sier hun.

Av Peter Tubaas