• Tidligere Larvik-spiller Monica Iversen og hennes lagvenninner i Glassverket har ikke tenkt å gi seg uten kamp i morgen.

– Vi skal være tøffe i trynet

24.01.14 // Uansett hvor store favoritter Larvik måtte være før morgendagens batalje, går Glassverket alltid på banen for å vinne. – Jeg drømmer ofte om å slå Larvik, sier treneren.

Skrevet av NTH

Larvik er skyhøye favoritter i morgendagens kamp mot Glassverket, til tross for arbeidsuhellet mot Storhamar for to uker siden (25-25), hvor vestfoldingene ga fra seg poeng for første gang siden 2009.

– Nå spiller Larvik i trygge omgivelser på hjemmebane og vil vise seg fram. Lang busstur og Storhamar på bortebane er annerledes. De forbereder seg til alle kamper som om det er Champions League. De er helprofesjonelle, og vi får ikke noe gratis, sier trener Kenneth Gabrielsen til glassverketelite.no.

Men Larvik skal ikke få poeng med rabatt de heller. Gabrielsen sier at det er Glassverkets plikt å utfordre Larvik.

– Vi skal være tøffe i trynet når vi kommer til Larvik. Spillerne gleder seg, sier treneren.

Han mener at Glassverket er i samme posisjon som Flint var i Drammenshallen i forrige serierunde.

– Men vi går alltid på banen for seier. Jeg drømmer ofte om å slå Larvik. En eller annen dag kan det skje. Vi sparer ikke på noe og skal gi dem en så god kamp som mulig. Vi er heldige som får møte et av Europas beste håndballag. Det kan vi lære mye av. Det er viktig for norsk håndball å ha Larvik til å sette standarden for oss andre, sier han.

HUSK: Larvik – Glassverket (Postenligaen), Larvik Arena, lørdag 25/1 kl 1900

Da Glassverket tok i mot Larvik i september endte det med et ellevemålstap (21-32). Måneden før ble det akkurat samme sifre i en treningskamp i Tjølling.

– Hvor nære vi kommer i morgen avhenger av dagsformen. Jeg synes vi til tider spilte veldig godt i hjemmekampen, men skuddene var ikke gode nok. Vi hadde ti muligheter alene med målvaktene, som vi brant. Men det var positivt at vi spilte oss til så mange kanongode sjanser, sier Gabrielsen.

Med seirer i midtuken snek Tertnes og Stabæk seg forbi Glassverket, som dermed er nummer seks på tabellen. Larvik har i likhet med Glassverket fire seirer på de fem siste kampene.

– Mange lag spiller jevnt med Larvik i store deler av matchen, men får en blackout i ti minutter, og da blir det avgjort. Hvis det begynner å butte i mot må vi prøve å begrense de dårlige periodene, sier Kenneth Gabrielsen før den vriene bortekampen.

Veronica Kristiansen og Emilie Christensen har hanglet hele uken med forkjølelse og muligens magevirus. De skal imidlertid være med til Larvik og er forhåpentlig spilleklare om et døgn.

Fem siste seriekamper:
Glassverket: S-T-S-S-S
Larvik: S-S-U-S-S
Siste kamp først.

Siste møter:
2013 29/9 T 21-32 (PL, hjemme)
2013 23/1 T 24-33 (PL, hjemme)
2012 22/9 T 17-28 (PL, borte)
S=Seier U=Uavgjort T=Tap. Glassverkets siffer først.

Av Peter Tubaas