• Marianne Iversen får en smell i leggen når storesøster Monica Iversen skyter Glassverket opp i en 22-16-ledelse i søndagens kamp.

Blodig familiefight

21.01.14 // Det er ikke så mye som minner om søskenkjærlighet når Monica og Marianne Iversen står på hver sin banehalvdel i Postenligaen.

Skrevet av NTH

På «hver sin banehalvdel» er heller ikke et helt dekkende begrep, for i praksis tråkker Monica og Marianne hverandre på tærne i 60 minutter. Det var blodig alvor da søstrene Iversen møttes til duell på søndag.

– Vi er absolutt ikke mye søsken når vi er ute på banen. Vi kan ikke tenke på det, så det er full krig utpå der. Du ser jo her hvordan det går, sier Flints Marianne Iversen og peker på en blodig høyre legg.

I andre omgang gikk nemlig Flint-kapteinen i bakken etter en knallhard fight med storesøster og Glassverket-kaptein Monica Iversen.

– Ja, det der er Monicas verk. Det var en duell i midten av omgangen. Det var vel et slags spark på leggen. Jeg tror det var med vilje, spøker lillesøster.

– Vi krasjet, og det var kraftig legg mot legg først. I tillegg traff antakelig den ene skoen min leggen hennes og laget det kuttet, kommenterer Monica. – Det gikk utover oss begge to, men verst for henne denne gangen, dessverre, sier hun.

Samtidig skjøt strekspilleren Glassverket opp i 22-16, og med kvarteret igjen å spille var kampen langt på vei avgjort mot tabelljumboen fra Tønsberg. Storesøster gikk til slutt seirende ut av familieduellen med 29-23 og fikk revansje for bortetapet i Tønsberg i fjor vår.

Da var det nemlig Flint som hadde overtaket på Glassverket.

– Men da var jo ikke jeg på banen. Jeg var skadet, sier Monica.

– Vi vant i hvert fall med 13 mål og var klart bedre. Så vi satser på reprise når Glassverket kommer på besøk igjen til våren, smiler Marianne.

Da blir det garantert nye, tøffe dueller mellom Tranby-søstrene, som mener de ikke kan ta hensyn til familiebåndene når de er på banen. Snarere tvert i mot.

– Det gir heller litt ekstra tenning. Det går jo litt prestisje i det internt i familien. Men i dag tapte jo jeg, ler Marianne.

– Jeg tenker ikke så mye over at vi er søsken når vi spiller. Men hun er jo lillesøsteren min, så jeg vil jo helst ikke tape. Og jeg kan jo ikke behandle henne noe annerledes enn noen andre utpå der, sier Monica.

Monica Iversen skåret seks ganger mot Flint, noe som er årsbeste for hennes del. Også i fjorårskampen skåret hun flittig mot samme laget.

– Jeg får store rom i forsvaret, slik at jeg blir sett og får ballen. Mot Flint fikk jeg mange baller å jobbe med, og da gjelder det å ta vare på de sjansene man får, sier hun.

Av Peter Tubaas

Duellen hvor Marianne (bak) straks går ned for telling etter legg-krasjen med Monica.